Huolta maallistumisesta ja helluntaiherätyksen tilasta

Juhlayleisöä Helluntaikansan juhannusjuhlilla Mertiörannassa. Kuva: Jouko Laaksonen
Juhlayleisöä Helluntaikansan juhannusjuhlilla Mertiörannassa. Kuva: Jouko Laaksonen

Viileästä ja osin satei­sesta säästä huolimat­ta juhlille oli saapunut runsas joukko juhlakansaa hake­maan matkaevästä ja virvoitus­ta tuleville päiville. Mukana oli kaikenikäisiä lapsista iäkkäisiin. Heitä oli kautta Suomen aina Lappia myöten, joitakin oli tul­lut myös Suomen rajojen ulko­puolelta.

 

Juhla-alueella oli aistittavis­sa ilo, kun eri puolilta tulleet us­konystävät tapasivat toisiaan ja vaihtoivat kuulumisiaan. Edes ulkoiset sääolosuhteet eivät voi­neet vaimentaa sitä Hengen yh­teyttä, joka vallitsi juhlille tulijoi­den kesken. Kuitenkin päällim­mäisenä oli aistittavissa odotus, mitä ”Jumala minulle näillä juh­lilla puhuu”.

 

Mertiörannan isäntäpari Arja ja Seppo Kohtamäen isännöi­millä juhlilla kokoustelttaan ko­koontui parhaimmillaan 750 kuulijaa, joita palveli tapahtu­massa yli 70 vapaaehtoista.

 

 

Teemoina Pyhän Hengen työ meissä ja Israel ajanmerkkinä

Juhlien sanoma keskittyi kah­teen pääteemaan: Jeesus Kris­tus, Pyhä Henki ja Hänen työnsä meissä sekä toisena Israel ajan­merkkinä ja Jumalan pelastus­suunnitelmassa. Lisäksi tuotiin huoli yleisestä maallistumises­ta ja helluntaiherätyksen tilas­ta, miksi on niin vähän herätystä.

 

Heikki Ahonen mainitsi raa­mattutunnillaan, että helluntai­herätykseenkin on tullut aika, jossa epäillään Jumalan sanan luotettavuutta. Ilmestysmajan alttari oli tehtävä juuri sen kaa­van mukaan, jonka Jumala oli säätänyt. Jeesus Kristus on alt­tari, uhri ja pappi. Nytkään ei ole sama, miten toimitaan. Hellun­taipioneerit ottivat Jumalan sa­nan sellaisenaan ja toteuttivat sitä. Heikki Ahonen peräsi tot­televaisuutta Jumalan sanalle ja kehotti tarttumaan rohkeasti alt­tarin sarviin, jolloin voimme ko­kea uuden alun ja sen siunauk­sen.

 

Nuoremman polven saarnaa­ja Tuomas Vuorinen Pietar­saaresta puhui Pyhällä Hengellä täyttymisen tärkeydestä ja kysyi, olemmeko täyttyneet Pyhäl­lä Hengellä ja elämmekö siinä. Tarvitsemme nyt Pyhää Henkeä enemmän kuin koskaan.

 

Henry Hedman puhui voi­makkaasti anteeksiantamisen välttämättömyydestä lähtökoh­tanaan Joosefin nöyryys ja Ju­malan antama viisaus. Raamat­tutunnillaan ”Älkää korkeita ta­voitelko” Jouko Laaksonen murehti sitä, että nykyaikana Ju­mala tehdään monesti pieneksi ja ihminen suureksi. Seurakun­nista ei saa tulla viihtymiskes­kuksia, joissa koko ohjelma ra­kennetaan nuorten ehdoilla.

 

Pauli Karppinen ja Pekka Sartola keskittyivät raamattu­tunneillaan Israeliin, Jumalan omaisuuskansaan. Hän johdat­taa sitä lupaustensa mukaan hy­vään loppuun asti. Pekka Sarto­la toi erityisesti esiin Israelin ny­kytilanteen profetioiden valossa.

 

 

Läheisen jumalasuhteen tärkeys

Nuorten järjestämä iltatilaisuus lauantaina painottui todistuk­siin, mitä Jeesus merkitsee heil­le. Muissakin tilaisuuksissa ko­rostui läheisen jumalasuhteen merkitys. Lapsetkin pääsivät osalliseksi sanomasta omissa ko­kouksissaan.

 

Henry Hedman ja Lasse Heimonen sekä Toivon Säde -lauluryhmä ja kuoro johtivat juhlaväkeä pääosin perinteisiin helluntailauluihin.




27/2018

UutisetMustalaisvitsit ja äänen muuntelu. Näitä romanit kohtaavat seurakunnissa.
PääkirjoitusPaavalin suhteessa Timoteukseen on jotain suurenmoista. Hän kutsuu nuorta työtoveriaan ”oikeaksi rakkaaksi pojakseen uskossa” ja ohjaa tätä lempeästi rohkaisten vahvistumaan armos­sa sekä s...
Miten onJuhannuskonferenssissa eivät enää kaiu juhlakanslian kuulutukset, joissa totuttiin vuosien saatossa kuulemaan tiedotuksia kadonneista henkilöistä, päälle jääneistä auton valoista ja eri puol...
UutisetPelkästään hyvät säät juhannuksena eivät kannattele IK-opistoa. Toiminnan on oltava kannattavaa läpi vuoden.
UutisetHelluntaikansan juhannusjuhlat järjestettiin 22.–24.6. nyt seitsemännen kerran oman kurssikeskuksen mailla Jämijärvellä.
MuutJuhannusaattona näh­ty Missa Concordiaen uusver­sio oli musiikkiteatteri Valkian sympaattinen esiinmarssi.

25 vuotta sitten säväyttänyt Missa oli todennäköisesti var­si...
KolumniUunipesästä kuului palavien koivukalikoiden rentouttava humi­na. Välillä kiuas sihahti äkäisesti, kun siihen heitettiin kipollinen vettä. Muuten rantasaunassa oli ihan hiljaista.
...
MuutOlin vaimoni Tar­jan kera työsken­nellyt alkuvuo­desta 2013 läh­tien Unkarissa. Aloitimme siellä työn romanien parissa. Lähin kutsumukseni oli paimentaa Jumalan lasten lau­maa, mutta rakastin käydä...
PikavisiittiLähetystyöntekijä Henry Mononen viihtyy pikkutarkan työn ääressä.
MuutKuumana käynyt matkapuhelinbisnes mahdollisti mukavan elämän. Tärkeimmäksi asiaksi Pekka Vaismaalle muodostui kuitenkin lopulta häiriötön yhteys yläkertaan.
MuutOssi ja Eveliina Mäki-Reini ihastuttavat musiikin kuuntelijoita kauniilla yhteissoinnillaan ja elämänmakuisilla lauluillaan.
Ristin Voiton verkkosisältö nyt Ajassa-lehdessä – diginäköislehti päivittyy toistaiseksi tutulle paikalle ristinvoitto.fi:hin
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan