”Saan rohkaisua Raamatusta ja energiaa liikkumisesta”

Viime kevään ylioppilas Milja Virranniemi on 18-vuotias raahelainen, joka aloittaa syksyllä matemaattisten aineiden opettajan opinnot Oulussa. Hän on pelannut pesäpalloa Pattijoen Urheilijoissa seitsemän vuotta ja sen jälkeen valmentanut miehensä Elian kanssa poikien pesäpallojoukkuetta.
Viime kevään ylioppilas Milja Virranniemi on 18-vuotias raahelainen, joka aloittaa syksyllä matemaattisten aineiden opettajan opinnot Oulussa. Hän on pelannut pesäpalloa Pattijoen Urheilijoissa seitsemän vuotta ja sen jälkeen valmentanut miehensä Elian kanssa poikien pesäpallojoukkuetta.

Olen harrastanut pesäpallon pelaamista C-junioreihin eli alle 16-vuotiaiden sarjaan asti, ja muutaman kerran kävin pe­laamassa suomensarjassa. Lo­petin pelaamisen kolme vuotta sitten ajanpuutteen vuoksi.

 

Valmentamisessa pidän eri­tyisesti siitä, että saan olla mu­kana pesäpallossa, vaikka en enää pelaakaan. Pojat ovat mu­kavia ja aitoja. On ollut hienoa seurata, kuinka he kehittyvät ja kasvavat. Kauden huipentaa kaksi pesäpalloleiriä, joiden ai­kana pojat ottavat huimia kehi­tysaskeleita ja heistä oppii uu­sia puolia.

 

Urheilu on minulle tärkeää. En varmaan enää innostu varsinai­sesta kilpaurheilemisesta, mut­ta liikkumisesta saatu hyvä olo ja energisyys kannustavat reip­pailemaan muuten.

 

Kun olin kuusivuotias, kä­vin muutaman kerran ratsas­tamassa mieheni lapsuuden­kodin hevosilla. Silloin ei tullut mieleenikään, että joskus kut­suisin ratsastuksenopettajaani anopikseni.

 

Tapasin mieheni lapsena pe­säpallokoulussa. Silloin emme vielä jutelleet mutta hän jäi mie­leeni. Tutustuimme pesäpallo­tuomaroinnin kautta nelisen vuotta sitten. Ihailen sitä, mi­ten rauhallisesti Elia toimii val­mentajana poikien kanssa.

 

Syksyllä aloitan opiskelut Ou­lussa, jonne olemme jo vieneet muuttokuormaa. Odotan hyväl­lä mielellä uutta elämänvaihetta ja toivon, että löydän uusia ih­misiä ympärilleni.

 

Halusin lähteä opiskelemaan matemaattisia aineita, koska pidän niiden loogisuudesta. Ha­luan opettaa nuorille, että ma­tematiikka, fysiikka ja kemia ei­vät ole pelkästään kaavojen ja numeroiden pyörittelyä vaan oi­keasti hyödyllisiä ja tarpeellisia aineita.

 

Tulin uskoon rippileirillä. Luin lapsena isovanhemmiltani saa­miani Jees-lehtiä, ja muistan ajatelleeni jo ennen rippikou­lua, että haluan uskoa Jeesuk­seen. Mieheni perheen kautta päädyin Raahen helluntaiseu­rakuntaan, jossa kävin kasteel­la. Myös luterilainen kirkko on minulle edelleen tosi läheinen.

 

Luen Raamattua iltaisin mie­heni kanssa. Puhelimeeni tulee aamuisin päivän jae, ja nämä ja­keet antavat voimaa uuteen päi­vään. Joskus olemme mieheni lapsuudenkodissa ”iltaraamik­sen” aikaan ja luemme appivan­hempieni kanssa Raamattua, minkä jälkeen keskustelemme luetusta kohdasta.

 

 

Marika Anttila

 




33/2018

PääkirjoitusMonissa perheissä on aloitettu reppujen pakkaaminen ja har­joiteltu koululaisten arkeen palaamista. Ekaluokkalaiset jän­nittävät uuden elämänvaiheen edessä ja isommat odottavat jo innokkaas...
UutisetSeurakunta on nilsiäläiselle lukiolaiselle tärkeä kasvuyhteisö ja paikka toimia.
Miten onVakavat opilliset ongelmat eivät ole ihan jokapäiväisiä Helluntaiherätyksen piirissä. Keväällä sellainen nousi esiin liikkeen työn­tekijäpäivillä esitetyn, perinteisestä opista poikkeavan J...
UutisetTietoisuus omista oikeuksista on ollut avain köyhän maan koulujen kehittymiseen.
UutisetHerätyskristilliset raamattukoulut miettivät, miten tavoitetaan tämän ajan opiskelijat.
UutisetMaailmanlaajuiset ”seurakuntaketjut” toimivat paikallisten seurakunnanistutusliikeiden vanavedessä.
UutisetViime viikolla Yhdysvalloissa startannut vuotuinen Global Lea­dership Summit -johtajuuskon­ferenssi tempoilee kansainväli­sesti myrskyn silmässä sen pe­rustajaan, pastori Bill Hybelsiin lii...
KolumniIhmiset etsivät onnea. Nykyään onnen kerrotaan löytyvän hyvältä näyttämisestä (kalliita tuotteita ja salikortin ostamalla) ja itsensä hemmottelusta. Myös epätyydyttävät ihmissuhteet neuvotaa...
Raamatun äärelläRaamatullinen ymmärrys Jumalan huoneenhaltijan tehtävästä avaa yksilölle näköalan elämän vastuullisuuteen.
UutisetAktiomatkalla oma näky kirkastuu ja Euroopan seurakunnat tulevat rakkaiksi.
PikavisiittiMilja Virranniemi toivoo tutustuvansa opiskelukaupungissaan uusiin ihmisiin
MielipideEva Pasanen ilmaisi huolensa romanien ja valtaväestön tasa-ar­voisuudesta seurakunnassa (RV 31). Huoli on aiheellinen ja siitä kirjoitettiin eri artikkeleissa Ristin Voiton numeroissa 26 ja...
MielipideMoni usko­va varmasti pettyi Pride-viikon aika­na lukuisiin yrityksiin ja palveluntarjoajiin, näiden näyttäessä sateenkaaren­värisen tukensa Helsinki Pride-ta­pahtumalle.
...
Muut”Erivärisii, erikokosii, erinäkösii, mutta silti kaikki samanarvosii”, räppää koulupastori Kivistö luokassa. Joskus sanat tulevat suoraan nuoria kohti.
Ristin Voiton verkkosisältö nyt Ajassa-lehdessä – diginäköislehti päivittyy toistaiseksi tutulle paikalle ristinvoitto.fi:hin
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan