Miksi Juhannuskonferenssi alkaa keskiviikkona?

Juhannuskonferenssin kävijämääristä on esitetty monenlaisia arvioita. Suurin osa us­koo kävijämäärän laskeneen.

 

Konferenssi-isäntä Marko Halttunen, minkälainen tapahtuman päiväkävijä­määrä oli tänä vuonna?

– Konferenssikävijöiden määrä oli viimevuo­tista heikompi.

 

– Keskiviikkona ja torstaina kävijämäärä oli edellisvuosien kaltainen, muutamia tu­hansia kävijöitä. Perjantai oli tänä vuonna hyvin kylmä ja illasta myös sateinen. Päivä­kävijöiden määrä jäi juhannusaattona sel­västi viime vuodesta: parkkialueelle pysäköi noin 2 000 ajoneuvoa, mikä on ainakin 500 autoa vähemmän kuin viime vuonna.

 

– Juhannuspäivänä sää onneksi parani, ja autoja oli parkissa 3 200, melko lähellä vii­me vuoden määrää 3 500. Juhannuspäivänä samanaikaisten kävijöiden määrä lienee ol­lut 16 000 – 18 000, perjantaina 13 000 – 15 000. Parhaimmillaan samanaikaisten kävi­jöiden määrä on ollut jopa 20 000.

 

 

Onko pitempiaikaisten juhlavieraiden määrässä tapahtunut muutosta?

– Asuntovaunujen määrä oli 920, mikä oli jälleen 100 vaunua vähemmän kuin viime vuonna. Trendi on ollut huolestuttava: taka­vuosien yli 1 300 vaunusta on alitettu jo tu­hannen haamuraja. Telttojen lukumäärää ei ole viime vuosina laskettu, mutta niiden ole­tetaan olevan noin tuhannen tienoilla.

 

– Näyttää siltä, että IK-opistolla heinä­kuussa järjestettävät lestadiolaisten Opisto­seurat on osallistujamäärässä menossa hel­luntailaisten konferenssin ohi.

 

 

Onko jokin talkootyön osa, johon on han­kalaa saada työväkeä?

– Yhtenä kipupisteenä oli liikenteenohja­us ja järjestyksenvalvonta. Talkoisiin saa­pui suunnilleen sama määrä vapaaehtoisia kuin viime vuonna, noin 1 700 ihmistä. Heis­tä puolet oli alle 30-vuotiaita ja 30 prosenttia alle 20-vuotiaita.

 

– Telttojen pystytykseen tarvitaan kipeäs­ti apua. Työ alkaa jo kaksi viikkoa ennen kon­ferenssia. Maakunnallinen isojen telttojen pystytyspäivä on tärkeä apu, muttei riittä­vä. Tähän täytyy kehittää jonkinlainen vas­tuusysteemi lestadiolaiseen tapaan. Sama koskee myös konferenssin purkutalkoita.

 

 

Onko Juhannuskonferenssin pituudel­le muita kuin historiallisia perusteita? Onko puheissa ollut esimerkiksi se, että tapahtuma alkaisi vasta torstaina?

– Voisi ajatella, että kun tapahtuman jär­jestämistä varten nähdään mieletön vaiva pitkin vuotta, eikö juhannusviikon päivistä kannata ottaa kaikki ilo irti? Perinne lienee silti ollut tähän mennessä tärkein peruste ta­pahtuman pituudelle.

 

– Torstaistakin on aika vakavasti puhut­tu konferenssitoimikunnassa mahdollisena avajaispäivänä. Tapahtumasta on muuten­kin tarkoitus tehdä vähän analyyttisempaa ja laajempaa tulevaisuustutkimusta.

 

Palautekysely Juhannuskonferenssista:




28-29/2018

UutisetHellekelit, rento yhdessäolo ja tarpeeksi pitkä etäisyys kotiin auttavat Heidi ja Ilari Roihuvuota katkaisemaan arjen stressin.
Miten onJuhannuskonferenssin kävijämääristä on esitetty monenlaisia arvioita. Suurin osa us­koo kävijämäärän laskeneen.
Konferenssi-isäntä Marko Halttunen, minkälainen tapahtuman p...
UutisetYhteys on tärkeää kristityille maatalouselinkeinon harjoittajille, joista moni työskentelee yksin.
UutisetJääkiekkokaupungissa kuultiin liigapelaajan kertomus uskoontulosta.
UutisetFifan ohjeet eivät estä huippupelaajia elämästä vakaumustaan todeksi tv-kameroiden edessä.
UutisetMoniarvoinen yhteiskunta haastaa kristityt vanhemmat ja vaatii ottamaan kasvatukseen kantaa.
PakinaLapsena sain Gideoneilta pienen punaisen Uuden testamentin ja luin innokkaasti evankeliumeja. Kiinnostuin myös kirjan alussa ol­leista listoista, etenkin siitä, jos­sa lueteltiin kasvaneen...
PikavisiittiTerhi Laamasen rohkein teko on ollut talon rakentaminen.
MielipidePride-tapahtumasta on kehitty­nyt merkillinen moraalinen lin­jan jakaja. Osallistumisesta Pride-juhlintaan tai sen tukemisesta ve­detään johtopäätöksiä tasa-arvon, ihmisoikeuksien tai vähemm...
MielipideMusiikki seu­rakunnissa on parhaim­millaan hoi­tavaa, eheyt­tävää ja sisäistä elämää vahvis­tavaa. Se on jopa parantavaa ja evankelioivaa.

Seurakunnissa toimii yleensä...
UutisetMiten jaksetaan pienissä, alle sadan jäsenen helluntaiseurakunnissa? RV otti yhteyttä kolmeen eri puolilla Suomea toimivaan yhteisöön ja kyseli kuulumisia.
KolumniUusateismin ja humanismin kasvu 2000-luvulla on lisännyt uskoa järjen ylivaltaan uskontojen sijasta. Kirjoista Richard Dawkinsin Jumalharha, Daniel Dennettin Lumous murtuu ja Christoph...
Pääkirjoitus1700-luvulla vaikuttaneen filosofi ja kirjailija Montesquieun vallan kolmijako-opin mukaan lainsäädäntövalta, tuomiovalta ja toimeenpanovalta on erotettava toisistaan vallan väärinkäytön es...
Ristin Voiton verkkosisältö nyt Ajassa-lehdessä – diginäköislehti päivittyy toistaiseksi tutulle paikalle ristinvoitto.fi:hin
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan