”YouTube on yksi lähetyskäskyn maailmoista”

Uskovien nuorten tubetus yleistyy

Robert Hakola haluaa Kollektion palvelevan sekä ei-uskovia että uskovia nuoria. - Itselläni palaa sydän siihen, että voisi innostaauskovaisia nuoria lähetystyöhön, hän toteaa. Kuva: Ruut Ahonen
Robert Hakola haluaa Kollektion palvelevan sekä ei-uskovia että uskovia nuoria. - Itselläni palaa sydän siihen, että voisi innostaauskovaisia nuoria lähetystyöhön, hän toteaa. Kuva: Ruut Ahonen

Moni lapsi ja nuori viettää paljon aikaa YouTubessa ja seu­raa sieltä ajanvietevideoita jul­kaisevia tubettajia.

 

– Jo 7-vuotiaat katsovat tubet­tajia. Heistä etsitään roolimalle­ja, sanoo kristillisen UN Kollektion vetäjä Robert Hakola.

 

UN Kollektio on tuore yh­teiskristillinen YouTube-yhteisö, jossa Jeesukseen uskovat nuoret voivat julkaista videoitaan ja ket­kä tahansa nuoret katsella niitä.

 

– Tällä hetkellä suositut tubet­tajat tuovat esiin maallista arvo­maailmaa. Me haluamme tuoda esiin kristillistä arvomaailmaa. Päätavoite on ei-uskovien nuor­ten tavoittaminen, Hakola linjaa.

 

 

Intoa on, taustatuki tarvitaan

Ajatus uskovien tubettajien yh­teisöstä on kytenyt jo pidem­pään. Kuluneena kesänä UN Kollektio lähti lentoon, kun Ha­kola tiimeineen piti sitä esillä eri hengellisissä tapahtumissa.

 

– Vastaanotto oli tosi myön­teinen. Juhannuskonferenssis­sa kävin noin 50 hyvää keskus­telua aiheesta. Muutama tukija­kin saatiin.

 

Tuki onkin tarpeen, jotta tu­betusyhteisö voisi kasvaa ja teh­dä tavoittavan tehtävänsä.

 

Hakolan mukaan monil­la nuorilla on intoa ja taitoa ta­voittaa ikäisiään, mutta heil­tä puuttuu muun muassa tek­nisiä välineitä. Koska YouTube on julkinen areena, myös hen­kisen ja hengellisen huollon on pelattava.

 

– Nuorelle on iso juttu, jos hän kertoo YouTubessa uskostaan. Sieltä tulee vastaan mollausta ja anonyymiä ateistia. Haluamme tukea nuoria tässä.

 

 

Aitous ratkaisee

Tällä hetkellä Kollektion alla on toistakymmentä noin 14–25-vuotiasta tubettajaa eri puolilta Suomea. Mukana on niin hevosharrastajaa, muusikkoa kuin lähetyslapsen kokemuksis­ta kertovaa videontekijää.

 

YouTube-kulttuurissa kaiken ydin on aitous ja jakaminen. Sik­si jokaisessa videossa ei juliste­ta, vaan nuoret välittävät taval­lista elämäänsä katsojille itsel­leen luontevasti.

 

Juuri näin voidaan luoda kat­sojiin kontakti ja vaikuttaa.

 

– Luotan siihen, että tämä toi­mii, kun nuoria vain rohkaistaan olemaan tehtävä kirkkaana mie­lessä ja viemään evankeliumia eteenpäin, Robert Hakola uskoo.

 

 

Kanavan tarjonta kasvaa

Sekä Kollektion taustajärjestöt että mukana olevat nuoret edus­tavat eri hengellisiä yhteisöjä, enimmäkseen helluntai-, vapaa-ja luterilaisia seurakuntia.

 

Uskovaiset Nuoret organi­soi erilaisia käytännön asioita, Missionuoret (YWAM) huoleh­tii tubettajien hengellisestä tu­kemisesta. Avainmedia auttaa hanketta hallinnollisesti ja talo­udellisesti. Medialähetysärjestö on muun muassa avannut työlle maksuviitteen.

 

Tubetusvideoiden lisäksi Kol­lektion pääkanavalla aiotaan jul­kaista jatkossa hengellisiä to­distuksia ja pieniä hartauksia. Loppuvuodesta sinne on tulos­sa dokumentti kesällä toteutu­neesta Eurotour 2018 -aktiosta.

 

Robert Hakolan mukaan ni­menomaan lähetyskäsky on syy YouTubeen hakeutumiseenkin.

 

– Siellä nuoret ovat. YouTu­ben kautta pääsee heidän maail­maansa viemään evankeliumia. Jeesushan käski mennä kaik­keen maailmaan, ja näen, että YouTube on yksi lähetyskäskyn maailmoista.

 

 

Katso uskovien nuorten tubetta­jien videoita YouTubesta hakusa­nalla UN Kollektio.



Ruut Ahonen




37/2018

UutisetMiten seurakunta voi tukea oppivaa lasta ja nuorta?
PääkirjoitusSyyskuun 11. päivä vuonna 2001 pysäytti maailman. Terrorismi kylvi tuhoa siellä, missä ihmiset kuvittelivat olevansa turvassa. New Yorkin pilvenpiirtäjissä työskentelevillä ei ollut huolen...
Miten onRistin Voiton päätoimittaja on vaihtu­nut tänä kesänä. Petri Mäkilä aloitti leh­den vastaavana päätoimittajana juhannuk­sena, ja toimitusta 13 vuotta johtanut Leevi Launonen jäi eläkkeelle...
UutisetVoimavarojen vähäisyys näkyy, vaikka nuorisotyön tarpeet ymmärretään seurakunnissa.
UutisetUN Kollektio kokoaa kristittyjä vloggaajia ja antaa heille taustatuen.
UutisetKotkan helluntaiseurakunta vietti juhlaa koko elo- ja syyskuun vaihteen viikonlopun. Juhlan ko­konaisteemana oli ”Nuori ja kes­kellä elämää”.

Kotkan kaupungissa on nyky...
UutisetMessiaanisten uskovien todistusvideoilla on jopa satojatuhansia katsomiskertoja.
KolumniKuuntelin eräänä sunnuntaina hyvällä tavalla poikkeavan saarnan seurakunnassa. Saarnan aihe oli Jeesus historiallisissa lähteissä. Siis sellaisissa lähteissä, joilla ei ole mitään tekemistä...
PuheenaiheNeljä erilaista elämäntarinaa ja yksi yhdistävä henkilö: Jeesus. Hän kutsuu ihmisiä kaikkialla maailmassa seuraamaan häntä – ja kutsumaan muitakin mukaan.
PakinaSeurattuani viime vuodet Fa­cebookia minusta on alkanut näyttää siltä, että palvelun käyt­tö tekee ihmisistä kuin huomaa­mattaan lapsellisia. Usein terve harkintakyky pettää, psykologi­set...
MuutJo 40 vuotta Hengen uudistus kirkossamme -uudistusliike on pyrkinyt rohkaisemaan Suomen evankelis-luterilaista kirkkoa seurakuntineen jatkuvaan hengelliseen uudistumiseen.
PikavisiittiUskoontulo mullisti vakaumuksellisen ateistin elämän.
MielipideRiver Helsin­ki -seurakun­nan evankelista Jussi Korvajär­ven haastattelu (RV36) sai minut kirjoittamaan aiheesta, joka on pitkään huoles­tuttanut. Tiedostan, että aihe on herkkä, mutta silt...
MielipideHelluntaiherätys on maail­manlaajuinen veljesyhteys. Se to­teuttaa Jeesuksen kastekäskyä, niin kuin Pietari ensimmäisessä helluntaikokouksessa julisti, ke­hottaen piston sydämeensä saa­neit...
MuutUusiin opiskelijoihin halutaan kaupunkiseurakunnissa muodostaa yhteys.
MuistolleLähetystyöntekijä, pastori ja kirjailija Kari Honkasen elä­mäntyö on päättynyt, mutta hänen moni­puolinen hengellinen vaikutuksen­sa ihmisten sydämissä jatkuu vie­lä pitkään.
...
MuutUudistuminen on välttämätöntä elinvoimaiselle seurakunnalle.
Ristin Voiton verkkosisältö nyt Ajassa-lehdessä – diginäköislehti päivittyy toistaiseksi tutulle paikalle ristinvoitto.fi:hin
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan