Jeesus tulee, ja häntä kannattaa odottaa

Syyskuun 11. päivä vuonna 2001 pysäytti maailman. Terrorismi kylvi tuhoa siellä, missä ihmiset kuvittelivat olevansa turvassa. New Yorkin pilvenpiirtäjissä työskentelevillä ei ollut huolen häi­vää. Kukaan ei ollut valmis koko maailmaa vavahduttaneeseen tapahtumaan.

 

Tänään 17 vuotta myöhemmin tuo tapahtuma on edelleen ih­misten mielissä. Terrorismin uuden aikakauden voidaan katsoa alkaneen tuosta päivästä. Iskut ovat seuranneet toisiaan kylvä­en tuhoa ja pelkoa. Turvattomuus ja pelko ovat lisääntyneet koko maailmassa. Rauhallinen kotimaammekaan ei ole säästynyt ter­rorismilta.

 

Terrorismi on äkkiarvaamatonta. Siksi se on niin pelottavaa. Keskellä rauhallista suomalaista toria mies alkaa huitoa ohikulki­joita puukolla. Kuka siihen voisi varautua?

 

1970-luvulla Jeesuksen takaisintulon odotettiin tapahtuvan pian. Lopun ajasta ja siihen valmistautumisesta kirjoitettiin lu­kuisia kirjoja. ”Jeesus tulee – oletko valmis”, oli suosittu kysymys länsimaisissa seurakunnissa. Pahimmillaan Jeesuksen takai­sintulosta tuli aihe, jolla peloteltiin niin, että jotkut jopa trau­matisoituivat.

 

Toisin kuin pelkoa herättävät terroristi-iskut tai pelottelu jäämisestä ulos seurakunnan ylösoton tapahtuessa, Jeesuk­sen takaisintulo on asia, jota kannattaa odottaa. Siihen voi myös valmistautua. Jeesuksen toisen tulemisen ja siihen valmis­tautumisen tulisi olla kristitylle myönteisin asia maailmassa, sillä siihen sisältyy lupaus Jumalan antamasta valmiudesta ja toivos­ta, joka on kestävää.

 

Jokainen kristitty voi ehkäistä terrorismia ja jouduttaa Jeesuk­sen takaisintuloa. Hänen seuraajiaan kutsutaan olemaan rau­hantekijöitä. Rauhan tekeminen alkaa jokaisen uskovan omasta elämästä ja vaelluksesta. Rakkaudellinen asenne kanssaihmisiä kohtaan on parasta lääkettä vihaa ja katkeruutta vastaan. Rau­hantekijä riisuu omalla asenteellaan vastustajat aseista. Tässä maailmassa aito lähimmäisenrakkaus on aseista vahvin.

 

Rakkaus lähimmäiseen motivoi Jeesuksen seuraajat myös evankelioimaan ja tekemään lähetystyötä. Jeesus tulee takaisin, kun kaikki kansat, heimot ja kielet ovat kuulleet evankeliumin. Vielä on paljon tehtävää, sillä monet etniset ryhmät eivät ole kos­kaan kuulleet Jeesuksesta. Monet näistä ihmisryhmistä ovat nii­tä, joiden parissa syntyy väkivaltaa ja terrorismia. Maailma kaipaa evankeliumia. Sanoma Jeesuksesta on paras lääke myös terrorismia vastaan.

 

Jeesuksen ensimmäinen tuleminen oli myöntei­nen asia, joka muutti maailmamme. Hänen toinen tulemisensa on samalla tavalla myönteinen asia. Sekin muuttaa maailmamme paremmaksi, ja sitä kannattaa odottaa.

 

 

Harri Hakola


Kirjoittaja on Fida International ry:n toiminnanjohtaja.




37/2018

UutisetMiten seurakunta voi tukea oppivaa lasta ja nuorta?
PääkirjoitusSyyskuun 11. päivä vuonna 2001 pysäytti maailman. Terrorismi kylvi tuhoa siellä, missä ihmiset kuvittelivat olevansa turvassa. New Yorkin pilvenpiirtäjissä työskentelevillä ei ollut huolen...
Miten onRistin Voiton päätoimittaja on vaihtu­nut tänä kesänä. Petri Mäkilä aloitti leh­den vastaavana päätoimittajana juhannuk­sena, ja toimitusta 13 vuotta johtanut Leevi Launonen jäi eläkkeelle...
UutisetVoimavarojen vähäisyys näkyy, vaikka nuorisotyön tarpeet ymmärretään seurakunnissa.
UutisetUN Kollektio kokoaa kristittyjä vloggaajia ja antaa heille taustatuen.
UutisetKotkan helluntaiseurakunta vietti juhlaa koko elo- ja syyskuun vaihteen viikonlopun. Juhlan ko­konaisteemana oli ”Nuori ja kes­kellä elämää”.

Kotkan kaupungissa on nyky...
UutisetMessiaanisten uskovien todistusvideoilla on jopa satojatuhansia katsomiskertoja.
KolumniKuuntelin eräänä sunnuntaina hyvällä tavalla poikkeavan saarnan seurakunnassa. Saarnan aihe oli Jeesus historiallisissa lähteissä. Siis sellaisissa lähteissä, joilla ei ole mitään tekemistä...
PuheenaiheNeljä erilaista elämäntarinaa ja yksi yhdistävä henkilö: Jeesus. Hän kutsuu ihmisiä kaikkialla maailmassa seuraamaan häntä – ja kutsumaan muitakin mukaan.
PakinaSeurattuani viime vuodet Fa­cebookia minusta on alkanut näyttää siltä, että palvelun käyt­tö tekee ihmisistä kuin huomaa­mattaan lapsellisia. Usein terve harkintakyky pettää, psykologi­set...
MuutJo 40 vuotta Hengen uudistus kirkossamme -uudistusliike on pyrkinyt rohkaisemaan Suomen evankelis-luterilaista kirkkoa seurakuntineen jatkuvaan hengelliseen uudistumiseen.
PikavisiittiUskoontulo mullisti vakaumuksellisen ateistin elämän.
MielipideRiver Helsin­ki -seurakun­nan evankelista Jussi Korvajär­ven haastattelu (RV36) sai minut kirjoittamaan aiheesta, joka on pitkään huoles­tuttanut. Tiedostan, että aihe on herkkä, mutta silt...
MielipideHelluntaiherätys on maail­manlaajuinen veljesyhteys. Se to­teuttaa Jeesuksen kastekäskyä, niin kuin Pietari ensimmäisessä helluntaikokouksessa julisti, ke­hottaen piston sydämeensä saa­neit...
MuutUusiin opiskelijoihin halutaan kaupunkiseurakunnissa muodostaa yhteys.
MuistolleLähetystyöntekijä, pastori ja kirjailija Kari Honkasen elä­mäntyö on päättynyt, mutta hänen moni­puolinen hengellinen vaikutuksen­sa ihmisten sydämissä jatkuu vie­lä pitkään.
...
MuutUudistuminen on välttämätöntä elinvoimaiselle seurakunnalle.
Ristin Voiton verkkosisältö nyt Ajassa-lehdessä – diginäköislehti päivittyy toistaiseksi tutulle paikalle ristinvoitto.fi:hin
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja