Kaikkien helluntaiseurakuntien tärkeät päivät 4.2. ja 11.2.

Osana tutkimusta kaikissa helluntaiseurakunnissa kirjataan helmikuun kahden ensimmäisen sunnuntain kävijämäärät.
Osana tutkimusta kaikissa helluntaiseurakunnissa kirjataan helmikuun kahden ensimmäisen sunnuntain kävijämäärät.

Helluntaiseurakunnissa tehdään kevään aikana laaja pe­ruskartoitus, jolla haetaan luotettavaa tietoa Suomen hellun­tailiikkeen nykytilasta. Syyspäi­vätoimikunnan toimeksiannosta tutkimuksen toteuttaa IK-opisto.

 

– Kyselyllä selvitetään muun muassa seurakuntien jäsenti­lannetta, seurakuntalaisten ak­tiivisuutta, palkattujen työnteki­jöiden määrää, talousnäkymiä, seurakunnan työmuotoja sekä ka­rismaattisuuden ilmenemistä, IK-opiston vararehtori Markku Ojaniemi kertoo.

 

Ojaniemen lisäksi tutkimuksen menetelmällisestä toteuttamises­ta vastaavat tohtorit Matti Kan­kaanniemi ja Sami Aro-Panula. Tutkimus tehdään kaikkiin hel­luntaiseurakuntiin lähetettäväl­lä sähköisellä kyselylomakkeella.

 

Tärkeitä tutkimuspäiviä ovat helmikuun kaksi ensimmäistä sunnuntaita, 4.2. ja 11.2. Silloin seurakuntia pyydetään raportoi­maan jumalanpalvelusten ja vii­konlopun tilaisuuksien kävijä­määrät ja ikäjakaumat.

 

– On erittäin tärkeää, että kaik­ki seurakunnat vastaavat kyse­lyyn. Näin saamme herätysliikkeen kokonaistilanteesta luotetta­vaa tietoa, jonka pohjalta voimme suuntautua tulevaisuuteen, Oja­niemi painottaa.

 

 Tutkimus julkaistaan ensi lo­kakuussa Helsingin Syyspäivillä.

 

 

Leevi Launonen

 



Muut
4/2018

MuutNuori mies on matkalla ko­tiin, kun ukkosmyrsky yllät­tää hänet. Kauhuissaan hän rukoilee pyhimystä apuun. Hän lupaa hylätä valoisan tu­levaisuuden juristina ja men­nä luostariin, jos selviä...
MuutPostmoderni kulttuuri houkuttelee näennäisillä itsestäänselvyyksillä. Mikäli me kristittyinä emme ole valveilla, on vaarana, että suola menettää makunsa ja me ajaudumme aivan väärille teille.
MuutNaisiin kohdistu­van seksuaalisen häirinnän vastai­nen, kansainväli­seksi mediailmi­öksi viime syksynä noussut #Me­Too (Minä myös) -kampanja on pysynyt otsikoissa sitkeästi.


...
MuutKolumnisti Tuomas Enbus­ken mukaan suomalaiset us­kovat Jumalasta vain sen, minkä itse haluavat kuulla (iltalehti.fi 12.1.).


Suurin todiste uskon puut­teelle on, että nauramm...
Muut
Baltian maissa hengellistä ja hu­manitaarista työtä tekevät Esko ja Kaija Koskenmäki viettivät 150-vuotissyntymäpäiviä 31. jou­lukuuta Haapamäellä. Kaija on täyttänyt 70 vuotta jo aprill...
MuutHeimo Enbuska haluaa tarinoillaan muistuttaa hengellisten laulujen laulamisen tärkeydestä ja sillä tavoin evankeliumin kylvämisestä.
Ristin Voiton verkkosisältö nyt Ajassa-lehdessä – diginäköislehti päivittyy toistaiseksi tutulle paikalle ristinvoitto.fi:hin
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan