Juhannuskonferenssi: Lauantaina tunnelma tiivistyi

Nuorten United Life -tilaisuudet kokosivat paljon väkeä - nuoret eteen, vanhempia takariveille. Kuvassa lavalla uutta musiikkia julkaissut Jodahe. (Tapahtumatiedotus)
Nuorten United Life -tilaisuudet kokosivat paljon väkeä - nuoret eteen, vanhempia takariveille. Kuvassa lavalla uutta musiikkia julkaissut Jodahe. (Tapahtumatiedotus)

 

 

 

 

Anssi Tiittanen, Outi Lepistö | 24.6.2023

Perjantai-illan Al Hayat -missiojuhlassa juhlistettiin 20 vuotta täyttävää mediakanavaa, joka on välittänyt evankeliumia islamilaiseen maailmaan.

Pääpuhuja, pastori Muhammad Egyptistä kiitti suomalaisia mukana olemisesta.

– Jumalan kutsu sinulle ja minulle on se, että olisimme osa lähetystyötä. Riippumatta siitä kutsutaanko meidät tai hyväksytäänkö meitä, siitä huolimatta me julistamme.

– Ei siksi että haluaisimme olla sellaisia, vaan siksi, että se on Jumalan kutsu.

Musiikissa tilaisuudessa oli lauluryhmän lisäksi Qais Haddad Jordaniasta.

 

Juhannusaattoyö taittui lauantain puolelle innostavan musiikin merkeissä kun Teemu Suomisen (kuvassa oik) johtama ryhmä toteutti Missa Concordiae – Sovinnon messun yökonserttina. Teos koettiin ensimmäisen kerran Juhannuskonferenssissa aikanaan 30 vuotta sitten.

Uustoteutus noudatteli uskollisesti vanhoja versioita sovitusten osalta, mikä ilahdutti "vanhan Missan" aikanaan nähneitä.

 

 

Juhannuspäivä lauantain aamupäivän lähetysjumalanpalveluksessa Arttu Tuominen muisteli puheenvuorossa oman lähetyskutsunsa syttymistä.

– Se miten me teemme lähetystyötä, on jokaisen kohdalla erilaista. Toiset lähtevät tuhansien kilometrien kanssa. Toiset ovat täällä opetuslapseuttamassa seuraavaa sukupolvea. Se on yhtä arvokasta.

– Rohkaisen tänään kaikki tekemään sydämessä se päätös, lähtekää tekemään lähetystyötä. Varoitan, elämäsi tulee muuttumaan kun sanot, Jeesus käytä minua.

Myös puhuja, pastori Yassir Eric vertasi monen kristityn elämää pakkosiirtolaisuuteen, ja kehotti haastamaan itse ottamaan askeleita lähetystyössä.

– Ehkä puhumme ensi vuonna muustakin kuin säästä, Eric humorisoi.

– Saamme kuulla siitä, mitä Jumala on tehnyt eri puolilla.

Musiikissa oli vauhdikas Holy Land Teemu Suomisen johtamana.

 

Myös Jippii-lapsityö täyttää tänä vuonna puolipyöreitä.

Lastenjuhlassa vietettiin Jippiin 25-vuotisjuhlaa. Juhlassa nähtiin Katriina Junttilan ohjaama Maailman ympäri -lähetysmusikaali. Mukana oli myös innokas lasten keltapaitainen kuoro, joka lauloi musikaalissa lauluja Jippii-levyiltä vuosien varrelta.

 

Konffa-Areenala nähtiin ja kuultiin pitkin tapahtumaa eri artisteja. Roberto Brandao (kuvassa) esiintyi uuden yhtyeensä kanssa.

 

Nina Åströmin konsertti juhannusaaton iltana veti teltan täyteen kuulijoita.

– Olen todella tyytyväinen, Åström kertoo hymyillen.

– Tunnelma oli mukavan rento ja avoin ja saimme hyvän yhteyden kuulijoiden kanssa.

Åströmille oleellista onkin juuri yhteys, joka syntyy esiintyjän ja yleisön välille.

– Vuorovaikutus on minulle tärkeää ja ajattelen aina asioita kommunikaation näkökulmasta.

– Saimme kokea ja jakaa tärkeitä asioita sydämeltä sydämelle. Tämä kaikki on Pyhän Hengen toiminnan vaikutusta, hän täsmentää.

Nina Åström haluaa korostaa ihmisen sisäisen elämän merkitystä.

– Kun sisällämme on riittävästi Jeesusta, se tulee meistä kaikin tavoin esiin, hän pohtii. 
– Haluan sekä johtaa ihmisiä uskoon että auttaa heitä kasvamaan ja löytämään oma paikkansa, hän jatkaa.

– Monella olisi niin paljon potentiaalia annettavaksi Jumalan käyttöön!

Juhannuskonferenssi on Åströmille tuttu ja kotoisa paikka.

– Vastaanotto täällä on aina todella lämmin, hän iloitsee.

– Konferenssi tarjoaa ihmisille hyvän kokonaisuuden: kesän kauneutta, kaikkea ihanaa ja vielä hyvää hengellistä antia kaikille niille, joilla on jano Herran puoleen, hän summaa.

 

Juhannuslauntaina sää Keuruulla oli vaihtelevaa, mutta pääosin lämmintä. Sadettakin saatiin kuuroittaisena.

 

Yrittäjien tilaisuus Konffa-Areenalla alkoi Kenneth Karppisen koskettavilla lauluilla. Tilaisuuden puhuja Fredrik Ekholm ja juontaja Marko Halttunen tekivät kirjatempauksen vaihtamalla keskenään omat kirjansa.

- Puheeni on hieman epätyypillinen bisnesseminaariin, pitkän yrittäjäuran tehnyt Ekholm aloitti ja kertoi Jumalan kehottaneen puhumaan juuri tästä aiheesta eli Jumalan kohtaamisen tärkeydestä.

– Jumalan kohtaaminen on muuttanut oman elämäni ja urani suunnan, antanut päättäväisyyttä ja kokonaan uusia tehtäviä, hän kertoi.

- Jumala ei kysy onko sinulla kykyjä ja osaamista, vaan haluatko palvella, hän tiivisti.

Ekholmin mukaan yhteiskunnassa on nyt paljon haasteita ja myllerrystä. Siksi juuri on tiedettävä, kuka Jumala on, että voimme olla Hänen suojassaan.

– Ilo Herrassa pitää sisällään Jumalan väkevyyden, mielisuosion, siunauksen, armon ja varjeluksen myös yritystoiminnallemme, hän listasi.

Ekholm antoi yrittäjyydelle monia uusia ulottuvuuksia.

– Työn tekeminen tarkoittaa palvelemista, luomista ja on myös tapa ylistää Jumalaa, hän pohti. – Varsinainen työnantajamme on aina Jumala.

- Raamattu on kaikkein paras yritysopas, hän päätti kuulijoita haastaneen ja koskettaneen puheensa.

Iso Kirja ry:n hallituksen tuore puheenjohtaja Hannu Suni korosti tehtävän merkitystä.

– Tehtävää korostetaan myös meidän kaikkien yhteisessä työssämme eli evankeliumin viemisessä eteenpäin, hän pohti.

Tehtävä-nimeä kantaa myös Bisnestiimin julkaisu, jossa kerrotaan yrittäjien monipuolisesta työstä Jumalan valtakunnan hyväksi.

– Yrittäjien yleisin kysymys on, mikä on elämäni tarkoitus ja tehtävä, Suni jatkoi. – Vastaus on, että yrittäminen voi olla elämäntehtävä mutta ei koskaan sen tarkoitus, hän summasi.

 

Diakoniatyön paneelikeskustelussa nousi esiin seurakunnan asenteellisen esteettömyyden merkitys.

– Ollaanko seurakunnissa valmiita ottamaan vastaan mielenterveys- ja päihdekuntoutujat, vapautuvat vangit ja romanit ilman ennakkoasenteita?, koordinaattori Seppo Kaski helluntaiseurakuntien diakoniatyön kehittämistyöryhmästä haastoi kuulijoita.

– Seurakunnan tulisi olla kaikkien kompastelevien paikka, Jouko Vuorenniemi Kan ry:stä jatkoi.

- Diakoniatyö on todella laaja kokonaisuus. Siihen kuuluvat vanhukset, sairaat ja vammaiset, päihde- ja mielenterveyskuntoutujat, diakoniatyöntekijä Ruth Marttinen Nummelan helluntaiseurakunnasta listasi. – Hyviä menetelmiä ihmisten löytämiseen ja kohtaamiseen ovat ruokajaot, yhteiset ruokailuhetket ja verkostoituminen muiden toimijoiden kanssa, hän jatkoi.

Paneelikeskustelua vetänyt Pasi Marttinen toimii Kellarikirkko ry:n toiminnanjohtajana.

– Sydämellämme ovat erityisesti vapautuvat vangit, jotka usein jäävät unohduksiin, hän kertoi.

Lisää työkaluja on tulossa diakoniatyön oppaan kautta.

– Tarjoamme seurakunnille myös koulutuspaketteja, Seppo Kaski kertoi. Lisätietoa löytyy Hyvä sanoma ry:n diakoniatyön sivustolta.

 

Lauantai-ilta huipentui kolmeen konserttiin. Lasse Heikkilän luotsaama Gospel Power säväytti isossa teltassa, Think twice Konffa-Areenalla ja Immanuel Teema-teltassa. 



Lukijalta
51

Lukijalta22.3.2024 | Olen kiitollinen, että maakuntalehdissämme on auennut toistuvasti tilaa Raamatun sanomaa korostaville kirjoituksilleni. Usein ne sivuavat yhteiskunnallisia haasteita, unohtamatta ikuis...
LukijaltaIhmisten puheissa toistuvat usein ilmaisut kuten ”Kuolema kuittaa univelat” tai ”Haudassa saa sitten levätä”. Ne ovat tavallisia tapoja vältellä ajatusta kuolemanjälkeisestä elämästä ja vaeltaa va...
Lukijalta21.11.2023 | Helluntaikirkon oppikäsityksessä Jeesuksen paluusta ei ole enää vain yhtä tulkintamallia. Jeesuksen paluusta itsessään ollaan varsin yksimielisiä, mutta seurakunnan tempauksen ajoituk...
Lukijalta24.10.2023 | Iso Kirja on hehkuttanut tänä vuonna Opisto omaksi -teemaa. Sen tavoitteena on, että seurakunnat ja niiden jäsenet ottaisivat ja kokisivat entistä enemmän omistajuutta yhteisestä opis...
LukijaltaApostoli Paavali ei tahtonut pitää Roomassa asuvia veljiä tietämättöminä ”tästä salaisuudesta, että Israelia on osaksi kohdannut paatumus – hamaan siihen asti, kunnes pakanain täysi luku on sisäll...
Lukijalta(20.3.2023) Tammikuussa seurakuntamme johtajisto sai ihmetteleviä yhteydenottoja koskien paikallista Turvallinen seurakunta -lausuntoa, jossa olemme osallisena. Siinä oli virheellisesti na...
Lukijalta(6.3.2023) Uudet hyvinvointialueet aloittivat vuoden alusta. Kotiin saamamme esitteen mukaan uuden hyvinvointialueen keskeinen tehtävä on ”hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden edistäminen yht...
LukijaltaTranslain uudistaminen vietiin eduskunnassa maaliin 1.2.2023 äänin 113–69. Lain mukaan jokainen täysi-ikäinen kansalainen voi vaihtaa sukupuolensa pelkkänä ilmoitusasiana. Korjausleikkauksia ja lä...
LukijaltaOikeaoppisuuden tarve on ihmiselle ominaista ja johtuu osin siitä, että se on eräs turvallisuuden tunnetta ruokkiva väline. Uskon kysymyksissä oikeaoppisuuden tarve on hälyttävän suuri. Osasyynä s...
Lukijalta(27.12.2022) Silmiini sattui erään teologin lehtikirjoituksen otsikointi: ”Ateisti, joka tuntee Jumalan?” Kysymysmerkin kanssakin toteamus on absurdi. Ateisti kieltää Jumalan olemassaolon ja kaike...
Lukijalta(22.11.2022) Kun tulin aikoinani uskoon, sain näyn hengellisestä työstä. Se oli määrittelemätön pakottava tarve olla jotenkin hyödyksi Jumalan valtakunnassa. Tämä tarve on ollut läpi uskossa oloaj...
LukijaltaPaimen Plus -lehden kesäkuun numeron talouspalstalla olleessa kirjoituksessa kerrottiin seurakuntien lämpölaskujen noususta viime talvelta. Sama suunta näyttää jatkuvan myös tulevana talvena. Kerr...
LukijaltaJeesus joutui usein herättelemään kuulijoitaan. Tässä muutamia otteita Jeesuksen sanoista: ”Ettekö käsitä? Kuinka te ette käsitä, etten minä puhunut teille leivästä?” Niin hän sanoi heille: ”Ettek...
LukijaltaYhdysvalloissa korkein oikeus kumosi kesäkuussa vanhan ns. Roe vs Wade -nimellä tunnetun, aborttioikeuden turvanneen ennakkopäätöksen. Näin se teki sen, minkä kokeneiden ja laintuntevien tuomareid...
LukijaltaSanan- ja uskonnonvapaus ry (SUV) on osoittanut tarpeellisuutensa kansan keskuudessa. Kesäkuussa 2021 perustettu yhdistys on saanut aatteensa taakse jo yli 1 000 jäsentä ympäri Suomea.
Yh...
LukijaltaHesekielin kirjan luku 33 kertoo sielunhoitajan ja profeetan vastuusta. Toisesta jakeesta löytyvät puhuttelevat sanat: ”Jos minä annan miekan tulla maan kimppuun ––.” Nykyiset aseet eivät ole miekkoja...
LukijaltaLähetyspastori Markku Karjalaisen mukaan Uusi testamentti opettaa seurakunnan johtavan pastorin ja vanhimman viran kuuluvan miehille. Raamatussa sanotaan, että vanhimman virkaan tulee valita ”yhde...
LukijaltaKansallisen veteraanipäivän aikana (27.4.), kun uutiset kertovat Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistön potevan koronan jälkeen keuhkokuumetta, olen pohtinut, kuinka tärkeää on, että maamme...
LukijaltaRisto Karhu esitti Ristin Voitossa 17 kysymyksen: ”Jeesuksen paluu – ennen suurta ahdistusta?” Kirjoitus keskittyi ensisijaisesti odottamamme tempauksen ajankohdan pohdintaan. Mielestäni Risto Kar...
LukijaltaLänsimaiden kristittyjen piirissä on laajalti käsitys, että seurakunnan salainen tempaus tapahtuisi ennen suurta ahdistusta. Etenkin vapaiden suuntien käsitykseen on paljolti vaikuttanut Vilho Har...
LukijaltaJumala ilmoittaa itsensä Raamatun Sanan kautta mutta myös kansojen vaiheissa. Erityisen selvästi tämä ilmenee Israelin kansan historiassa ja nykyhetkessä.
Suomen kansan eri vaiheissa olem...
LukijaltaKiitos Reijo Mänttärille palautteesta (RV 9/22) kirjani erään luvun pohjalta tehtyyn artikkeliin. Tila ei riitä palautteen seikkaperäiseen käsittelyyn, mutta teen joitain yleisiä huomioita. ...
LukijaltaPuheessaan Korneliuksen talossa apostoli Pietari tahtoi sitoa uudet opetuslapset herätyksen alkuperään. Siksi hän sanoo: ”– – sen sanan, joka lähtien Galileasta on levinnyt koko Juudeaan, sen kast...
LukijaltaLehden emerituspäätoimittaja Leevi Launonen pohdiskeli kasvatustieteen asiantuntijana syvällisesti ihmisen persoonaa (RV 5). Hän toteaa ihmisen luonteen kasvamisen jääneen taka-alalle 1900-luvun l...
LukijaltaPitkittynyt poikkeusaika on kuormittanut lapsiperheiden arkea, typistänyt tärkeitä vertaistukiverkostoja ja kaventanut seurakuntayhteyttä. Lasten hengellinen kasvatus on jäänyt pitkälti vanhempien...
LukijaltaHyvin usein puhutaan pettäjä Jaakobista tai siitä, kuinka Jaakob petti veljensä. Ovatkohan nämä ajatukset koko totuus?
1. Moos. 25:21,23: ”Iisak rukoili Herraa vaimonsa puolesta, sillä tä...
LukijaltaVastine Kalevi Marinille – "Ekumeniaa ei tarvitse pelätä"

Ristin Voitossa 46 oli Kalevi Marinin mielipidekirjoitus, joka kommentoi Ristin Voitossa 41 julkaistu...
LukijaltaRistin Voitossa 41 oli hätkähdyttävä artikkeli Helluntailaisena ekumeniaa vahvistamassa. Petri Mäkilä sanoittaa siinä teologian toht...
LukijaltaSuomessa on viime vuosien aikana kyseenalaistettu kristillisiä arvoja. Raamatun mukaista uskoa tunnustavat kokevatkin, että kaikkea muuta suvaitaan paitsi kristillisiä arvoja.
Kuitenkin e...
LukijaltaLehden sivuilla on jälleen käyty keskustelua naisen asemasta. RV:n numerossa 41 Hannu Kangasniemi esitti miehen ja naisen välisen hierarkian olevan osa Jumalan asettamaa järjes...
LukijaltaRistin Voitossa 30–31 oli kirjoitus kalvinismista. Näkemys miehen ja naisen erilaisista sukupuolisidonnaisista rooleista perheessä ja seurakunnassa nousi esiin yhtenä jäsenille tärkeänä näkök...
LukijaltaKesän päivityksiä, uutisia ja mainoksia lukiessa mieleen on noussut kysymys: Onko sellainen paradoksi mahdollista, että voin olla ihmisoikeuksien ja solidaarisuuden puolella ja samaan aikaan kriti...
LukijaltaSuurella mielenkiinnolla, jännityksellä, rakkaudella ja ilolla tartuin Evankelistakoti elää -kirjaan. Jokainen kirja, joka kertoo helluntaiherätyksen alkuajoista Suomessa, sen toiminnast...
LukijaltaOlen kuullut joidenkin väittävän, etteivät uskovat joudu viimeiselle tuomiolle. Silloin tarkoitetaan ns. erillistä ylöstempausta, joka on erotettu ylösnousemuksesta viimeisenä päivänä. Kuitenkin t...
LukijaltaNettikonferenssissa näki paljon mielenkiintoisia vastauksia otsikon kysymykseen. Laulu- ja soitinyhtye Exit sai paljon myönteistä palautetta. Monet pitivät sen esiintymistä jopa koko tapahtuman pa...
LukijaltaPaljolla kirjantekemisellä ei ole loppua. Ristin Voitossa on kirja-arvioita, joista toiset ovat hyviä ja rakentavia uskoamme ajatellen, toiset ovat sitten vähemmän hyviä. Markus Maj...
LukijaltaRistin Voitto -lehden pääkirjoituksessa (12/21) Waltteri Haapala korostaa pastorien johtajuutta ja heidän kunnioittamistaan sangen voimakkaasti. On toki tärkeää, että pastorit saavat heille kuuluv...
Ristin Voiton verkkosisältö nyt Ajassa-lehdessä – diginäköislehti päivittyy toistaiseksi tutulle paikalle ristinvoitto.fi:hin
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan