Tiistai 1. joulukuuta.
Nimipäivää viettää Oskari, Oskar
Julkaistu 13.3.2020 11:04

Helluntaiseurakunnat keskeyttäneet hallituksen ohjeistusten mukaisesti kokoontumiset – nettilähetykset vilkastuneet

Tilaisuuksia aletaan pitää ilman yleisöä, ja niitä välitetään verkon kautta. Kuvituskuvassa Kouvolan helluntaiseurakunnan sali. (RV-arkisto)

Koronaviruksen torjumiseksi tähtäävät toimenpiteet ja suositukset vaikuttavat myös helluntaiseurakuntien toimintaan. Maanantaina Suomen hallituksen antaman suosituksen mukaisesti seurakunnat ovat laajalti ilmoittaneet tilaisuuksien lopettamisesta 13.4. asti.

 

Ohjeistuksen suomat korkeintaan kymmenen ihmistä kokoavat tapaamiset mahdollistavat useimpien solujen ja pienryhmien kokoontumiset. Monissa seurakunnissa on käynnistynyt kuitenkin harkinta, onko syytä pitää taukoa myös näissä kokoontumisissa.

 

Eri seurakuntien nettilähetykset verkossa Facebookissa, Youtubessa ja Uskotv.fi -palvelussa vilkastuivat jo viime viikonloppuna. Muutamista seurakunnista saatiin tieto, että nettilähetysten katsojamäärät olisivat nousussa, mitä ilmeisimmin hiljentyneiden seurakuntasalien johdosta.

 

 

 

Pääsiäisen ajan kristillisiä kokoontumisia ja tapahtumia on peruttu kaikkialla maassa, muun muassa Helsingin keskustan 25 000 ihmistä tavanomaisesti koonnut Via Crusis, sekä lukuisia pienempiä paikallistapahtumia.

 

Myös vapun 1.5. Jeesus-marssi Helsingissä ja Kristityt yhdessä ry:n ja yhteistyökumppaneiden järjestämä kristillinen vapputapahtuma on peruttu.

 

Peruttujen tilaisuuksien listalla on myös Simon Kyreneläinen -musikaalin näytökset, sekä Gospel Power -yhtyeen kevään kiertue.


(Tämä uutinen ei päivity 17.3. klo 16:30 jälkeen.)

 Jaa
Ugandalainen sheikki menetti poikansa uskonsa vuoksi
”Leirien merkitys vammaiselle nuorelle suuri”
Mariia ja Jüri Aro-Panula: Lasten muutto kotoa herättää iloa ja ikävää
Jumalan äänen kuulemista oppimassa 
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!