Keskiviikko 23. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Aatto, Aatu, Aadolf, Adolf

Brittitutkimus: Raamatun lukeminen tukenut ihmisten mielenterveyttä pandemian aikana

Tutkimukseen vastanneista 16 prosenttia mainitsi lukeneensa Raamattua yksinäisenä tai surullisena hetkenä korona-aikana. (Shutterstock)
Tutkimukseen vastanneista 16 prosenttia mainitsi lukeneensa Raamattua yksinäisenä tai surullisena hetkenä korona-aikana. (Shutterstock)

Raamatunluku on parantanut monien kristittyjen mielenterveyttä ja lievittänyt heidän tulevaisuutta koskevia pelkojaan pandemian aikana, toteaa tuore brittitutkimus, jonka Christian Research teki Bible Societyn pyynnöstä.

 

Tutkimukseen vastasi yli 1 100 kristittyä, joilla on ollut ennen pandemiaa tapana käydä kirkossa ja lukea Raamattua ainakin kuukausittain. Heistä joka kolmas koki raamatunluvun kohentaneen heidän mielenterveyttään korona-aikana, ja 28 prosenttia totesi Raamatun tekstien vahvistaneen heidän luottamustaan tulevaisuuteen. 42 prosenttia totesi raamatunluvun auttaneen laittamaan toivon Jumalaan.

 

Nekin, jotka eivät kokeneet Raamatun kohentaneet mielenterveyttään, sanoivat sen pysyneen ennallaan – eikä ainakaan heikentyneen – lukemisen myötä.

 

– On rohkaisevaa nähdä, että Raamattu antaa ihmisille toivoa ja luottamusta, kommentoi kirjailija Andrew Ollerton, Bible Societyn Bible Course -kurssin ja -julkaisun tekijä.

– Raamatulla on kyky seistä olosuhteidemme yläpuolella –– epävarmoina aikoina, Ollerton lisää Christianheadlines.comissa.

 

Selvitys paljasti, että yli 30 prosenttia tutkimukseen osallistuneista oli ollut Raamatun äärellä säännöllisemmin pandemia-aikana. Nuorista 16–24-vuotiaista vastaajista kolmasosa kertoi raamatunluvun lievittäneen heidän yksinäisyyttään.UUTISET