Youth Celebrationin kävijämäärä pettymys

Leeland toi tuulahduksen kalifornialaisesta Bethel-seurakunnasta. Konsertti oli yksi Ison Soiton ja YC:n yhteisistä tilaisuuksista. Kuva: Anssi Tiittanen
Leeland toi tuulahduksen kalifornialaisesta Bethel-seurakunnasta. Konsertti oli yksi Ison Soiton ja YC:n yhteisistä tilaisuuksista. Kuva: Anssi Tiittanen
Nuoret eivät löytäneet tietään uutena ajankohtana vietettyyn YC-tapahtumaan viime viikonloppuna. Mukana oli vain noin 500 nuorta.

– Tämä oli noin kolmasosa tavallisesta osanottajamäärästä, koordinaattori Leea Miettinen
totesi.

Tavanomaisesti puolentoista tuhatta kävijää koonnutta tapahtumaa harkitaan Miettisen mukaan jatkossa vakavasti siirrettäväksi totuttuun ajankohtaan elokuun lopulle.

– Suurin kato oli ryhmäilmoittautumisissa, mikä saattaa johtua muun muassa nuorisopastoreiden lomista ja muutenkin seurakunnissa vietettävistä kesätauoista.

– YC on perinteisesti ollut tapahtuma, johon kerätään porukka seurakunnasta ja tullaan aloittamaan alkava syyskausi, Miettinen arvioi.


Hyviä konsertteja – missä ihmiset?

YC järjestettiin yhdessä Iso Soitto - tapahtuman kanssa. Pääartistina kuultiin amerikkalaista Leeland-yhtyettä. Kotimaisia kärkiesiintyjiä olivat Koinonia Recovery, Jippu ja Habakuk. Iso Soitto jäi niin ikään kävijätavoitteistaan: konserteista kertyi kolmisen tuhatta käyntiä, noin tuhat vähemmän kuin viime vuonna. Eniten yleisöä, noin 700 osallistujaa, kokosi Leeland.

Vähäväkisyydestä huolimatta konsertit olivat lämminhenkisiä. Jipun konserttia kehuttiin ”sielunhoidolliseksi” kokemukseksi, Koinonia Cover taas säväytti teknisellä ja musiikillisella laadulla.

– Nykyään kuulee niin vähän sooloja. Tämä oli kyllä huippukokemus, Piritta Kellomäki
Kokkolasta kehui konsertin jälkeen.

Toiminnanjohtaja Marko Halttunen ei vielä osannut sanoa, saako Iso Soitto jatkoa. Väkimäärän vähäisyys harmitti.

– Emme ole ehkä ymmärtäneet tämänkaltaisen hengellisen festivaalin merkitystä. Se voisi
antaa koko perheelle kokonaisvaltaisen elämyksen ja akkujen latauspaikan.

– Uskovat etsivät elämyksiä nykyisin monesti vain maallisilta paikoilta, Halttunen arvioi.


Kesäinen sää on plussaa

Nuoria vähäinen osallistujamäärä ei tuntunut haittaavan.

– Nyt oli paremmat säät kuin syksyllä, Julia ja Mikko pohtivat.

YC:ssa positiivisiksi asioiksi nousivat konsertit ja kanavat, joista Jenna ja Helmi nostivat esiin Mikael Meklinin elämäntaitokanavan. Tavalliseen tapaan YC:ssä oli konserttien, raamattutuntien ja kanavien ohella jätetty paljon aikaa hengailuun nurmikolla. Moni nuori tapasi konferenssissa ja fifteen-leirillä saatuja uusia kavereita.

YC:ssa artisteina kuultiin Park 7:n -yhtyettä, Mikavelia ja BROS & SIS:ia, joka julkaisi digitaalisen livelevyn tapahtumassa. Puhujana tapahtumassa oli nuorisopastori Marko Kömi Sastamalasta.


Anssi Tiittanen


34/2016Sateet

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja