Yhteyttä Naisten brunssilla Porvoossa – Sydämellä valmistettu tilanne avaa sydämiä

Naisten brunssia olivat mahdollistamassa muun muassa Sari Hakola (vas.), Olivia Reinistö, Kristiina Eskola, Marleena Reinistö, Mia Koponen ja Minna Rissanen. (Jari Hakola)
Naisten brunssia olivat mahdollistamassa muun muassa Sari Hakola (vas.), Olivia Reinistö, Kristiina Eskola, Marleena Reinistö, Mia Koponen ja Minna Rissanen. (Jari Hakola)

Anssi Tiittanen 

 

– Olemme yrittäneet tehdä Naisten brunssista todella matalan kynnyksen toimintaa, mutta jostain syystä työ ei ole ollut tähän asti kovin näkyvää, koordinaattori Minna Rissanen Porvoon helluntaiseurakunnasta kertoo. 

Brunsseja on järjestetty kuuden vuoden ajan, ja mukana on tavallisesti ollut yksi tai kaksi ihmistä seurakunnan piirien ulkopuolelta. 

 

Brunssi sai aivan uusia kierroksia 14. tammikuuta, kun se järjestettiin torin laitamilla Cafe Cabriolessa, joka on porvoolaisten elegantti suosikkipaikka. Mukana oli nyt 54 naista, joista puolet ensimmäistä kertaa. 

Cafe Cabriolessa oli panostettu ohjelmaan. Terhi Partanen lauloi, ja Merituuli ”Jippu” Elorinne kertoi elämäntarinaansa. 

– Jippu uskalsi ottaa esiin itselleen kipeitä asioita. Puhe kosketti monia, ja siitä on saatu paljon hyvää palautetta ja kiitosta, Rissanen kertoo. 

Muutoinkin tunnelma brunssilla oli rento ja välitön.  

– Monet naiset, joita en ole seurakunnassa nähnyt, tulivat sanomaan, että tämä oli juuri sitä, mitä he tarvitsivat.  

– Naiset kiittivät myös lämminhenkisestä tilaisuudesta, jonka uskon hälventäneen paljon turhia ennakkoluuloja.

 

 

      Naiset itse yllättyvät siitä, mitä kaikkea he osaavat.

 

Minna Rissanen on itse ollut mukana puhujana, laulajana ja kokemusasiantuntijana monissa sielunhoitotapahtumissa ja naistenpäivillä. 

– Ihmisethän ovat sinänsä samanlaisia. Kaikilla on iloja ja suruja. Mutta voi olla niin, että naisten on helpompi jakaa asioita keskenään. 

Naistyön myötä moni on Porvoossa tunnistanut itsessään ja muissa uusia lahjoja ja armoituksia. 

– Vaikuttavinta on ollut se, että naiset itse yllättyvät siitä, mitä kaikkea he osaavat. 

 

Rissasen mukaan brunssi vastaa syviin tarpeisiin. 

– Moni nainen puurtaa arjen keskellä. Hoitaa työn, kodin ja lapset. Kun sitten tulee paikkaan, joka on laitettu kauniiksi, jossa tarjoillaan ruokaa rakkaudella ja pääsee jakamaan asioita, se on monille hyvin tärkeää. 

Cafe Cabriolessa järjestetty brunssi toteutettiin keräämällä rahaa myyjäisissä joulun alla. Naiset kutsuivat mukaan ystävän, työkaverin ja jonkun muun läheisen ja maksoivat molempien osallistumisen itse. Näin pystyttiin tarjoamaan ilmainen brunssi kaikille ensikertalaisille.  

– Teimme tämän yhdessä, Rissanen iloitsee.

 

 

1. huhtikuuta Porvoon helluntaiseurakunnassa järjestetään Naistenpäivä ja minimessut. Mukana on puhujana Maija Nyman sekä useita kristittyjä naisyrittäjiä myyntipöytien kanssa.
40/201

Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa
"99 prosenttia ihmisistä saavuttamatta" – Euroopan helluntailiikkeiden yhteinen evankeliontikohde vuonna 2024 on Balkan
Kristillisille toimijoille alkaa kertyä kokemusta äppimaailmasta - Hyvä käytettävyys ja jatkuva kehittäminen julkaisijoiden haasteita