Yhteisöjouluja kaivataan edelleen

Vilppulassa sijaitseva Evankelistakoti odottaa jouluvieraita tänäkin vuonna.
Vilppulassa sijaitseva Evankelistakoti odottaa jouluvieraita tänäkin vuonna.

Evankelistakodilla ja Helluntaikansan toimintakeskuksessa Mertiörannassa valmistellaan jälleen yhteisöllistä joulunviettoa. Se on kuulunut kummankin yhdistyksen toimintaan alusta asti. 

– Kahtena viime vuotena on ollut taukoa, mutta nyt tapahtuma toteutunee. Ilmoittautuneita on noin 40. Korona-aika on lisännyt tarvetta kokoontua, Helluntaikansan rahastonhoitaja Arja Kohtamäki sanoo. 

Myös Evankelistakoti täyttyy jouluna, jos rajoitukset sallivat. 

– Vieraat ovat enimmäkseen iäkkäitä pareja ja yksin tulevia. Monelle yhteisöjoulu on tärkeä perinne, Evankelistakodin johtaja Mervi Suominen kertoo. 

– Ihmisiä vetävät mukaan hengellinen sanoma, mahdollisuus rauhoittua ja lämmin ilmapiiri. Täällä jokainen voi kokea kuuluvansa joukkoon, Arja Kohtamäki sanoo. 

IK-opistolla ei ole järjestetty joulunviettoa vuoden 2015 jälkeen. 1970-luvulla alkaneen perinteen lopetti kysynnän hiipuminen. 

– Enimmillään väkeä oli liki sata, ja useana vuonna oli oma joulunvietto myös sinkuille. Opisto mielletään enemmän kesäpaikaksi, emmekä voi tarjota monen toivomaa kylpylähotellitasoa, seminaarisihteeri Tiina Arvola pohtii. 

– Yhteisöjoulut olivat pidettyjä. Toiveissa on herättää perinne henkiin lähivuosina.

 

 

Minni Heinilä

 
40/201

Toiminnan vilkastumisen myötä yrittäjien maksamat lähetyskannatukset ovat jopa nousussa – Inflaation myötä lähetystyö on kallistunut
Opinnäytetyössä tutkittiin, kenen ääni kuuluu kristillisissä lehdissä
Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa