Yhteislauluristeily tuo valoa syksyyn

HSM ry:n risteilyllä vietetään yhteislaulun juhlaa, syödään hyvin ja tavataan mukavia ihmisiä.
HSM ry:n risteilyllä vietetään yhteislaulun juhlaa, syödään hyvin ja tavataan mukavia ihmisiä.
Helluntaiseurakuntien Musiikki ry järjestää syksyisen yhteislauluristeilyn jo kahdeksannen kerran. Kaikki saa Herralle laulaa -risteily tehdään Turusta Tukholmaan Vikingin Grace -laivalla 29.–30. lokakuuta.

Heimo Enbuska joutui perumaan mukaantulonsa, mutta mukana laulattamassa ovat pitkän linjan pidetty laulaja Lasse Heimonen, innostava Matti Pesonen Band ja HSM ry:n oma reipas väki.

Yhteislaulantaa on tarjolla laajalla valikoimalla, ja myös toivelauluille on tilaa.

Seurakuntien kuoroja mukana risteilyllä

Tänä syksynä yhdessä laulamisen lisäjuonteena on kuorossa laulaminen. Kuorojen tilanteesta seurakunnissa on viime aikoina kuultu monenlaisia käsityksiä. Puhutaan, että niiden aika on ohi ja ne ovat loppumassa seurakuntien toimintakulttuurissa. Kuorojen tarpeellisuuttakin on kyseenalaistettu.

HSM ry:n hallituksen puheenjohtajalla Pirkko Hyttisellä on kuitenkin asiasta erilainen kokonaiskuva.

– Kysellessämme eri puolilta Suomea kuoroja mukaan laivaristeilylle olemme hämmästyneinä todenneet, että seurakunnissa on tällä hetkellä varsin paljon elinvoimaisia ja toimivia kuoroja. Uusia vastaperustettuja kuorojakin on tullut vastaan, Hyttinen kertoo.

– Tulevalla risteilyllä voi myös kokeilla ja kokea, miltä tuntuisi laulaa kuorossa, olla omalla äänellään osana laulavaa joukkoa ja viipyä harmonian hoitavassa sylissä. Se on erittäin terveellistä.

Risteilyllä lauletaan yhdessä muun muassa suosittuja JOY-kuoron lauluja, joista HSM on vasta julkaissut nuottivihon. Etukäteisharjoittelun helpottamiseksi lauluja voi kuunnella myös JOY-cd:ltä, joka on hankittavissa vihkoon liittyvänä. Lisää kuorojakin ehtii vielä ilmoittautua risteilylle mukaan.

Laivaristeilyllä vietetään hengellisen yhteislaulun juhlaa, käydään välillä syömässä ja tavataan mukavia kanssalaulajia. Lauluristeily sopii kaikenikäisille.

Yhteislauluristeilyn hinnat alkaen 76 €/henkilö. Ilmoittautuminen käynnissä. Tarkemmat tiedot: www.hsmry.fi. Varaa paikkasi pian!


51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja