Yhteensä 35 000 erosi kirkosta Tanskassa ja Norjassa

Viime kuukausina kahdessa pohjoismaassa on erottu ahkerasti valtionkirkosta. Tanskan kirkko menetti 10 000 jäsentä huhti–kesäkuussa 2016. Jäsenmääräpudotus oli kirkolle suurin sitten vuoden 2007, uutisoi Independent.

Erojen suuri määrä on yhdistetty tanskan ateistijärjestön Danish Atheist Societyn kampanjaan, jossa levitettiin iskulauseita kuten ”Miksi uskoa jumalaan?”, ”Miksi uskon pitäisi maksaa jotakin?” ja ”Puhuivatko Jeesus ja Mohammed jumalan kanssa?”

Ateistijärjestön puheenjohtaja Anders Stjernholm näkee myönteisenä, että ihmiset saavat tilaisuuden ilmaista oma tahtonsa.

– Olemme kauan nähneet tutkimuksia, joiden mukaan Tanskassa ei ole niinkään paljon hartaita uskovia, hän sanoi Politiken-lehdelle.

Kampanjassa tuotiin esiin myös se, että kirkosta eroamalla henkilö säästää yli 17 800 euroa elämänsä aikana.

Viime viikolla uutisoitiin vastaavasta kirkosta erojen aallosta Norjassa. Siellä 25 000 henkilöä on jättänyt Norjan kirkon alle kolmessa viikossa. Norjassa eropiikin syy on kirkon 12. elokuuta avaama palvelu, jossa siihen voi liittyä tai siitä erota netissä.


51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja