YC kasvoi taas - Nuoria tuli mukaan pari sataa ennakoitua enemmän

YC oli jälleen myös katsaus ajankohtaisiin kristillisiin artisteihin. Miika Johannes veti teltan etuosan täyteen. (Jooel Hilden)
YC oli jälleen myös katsaus ajankohtaisiin kristillisiin artisteihin. Miika Johannes veti teltan etuosan täyteen. (Jooel Hilden)

28.8.2023 | Anssi Tiittanen

Helluntaiseurakuntien valtakunnallisen nuorisotyön päätapahtuma Youth Celebration eli YC koetiin viime viikonloppuna Keuruulla.

– Oli yllätys, että mukaan tuli pari sataa nuorta enemmän kuin viime vuonna, IK-opiston nuorisotoimintojen koordinaatori Tero Järventausta kertoo.

Viime vuonna ensimmäisessä korona-ajan jälkeisessä tapahtumassa oli noin 600 nuorta, nyt 800. Talkoolaiset ja aikuiset mukaan laskien YC:ssä oli mukana nyt 950 ihmistä.

– Kaikki majoituspaikat täyttyivät viimeistä myöten, ja vielä perjantain ja lauantain vastaisena yönä patjoja haettiin lisää.

– Tiettävästi kaikki ovat saaneet ruokaa ja patjan alleen, Järventausta kertoo maanantaina helpottuneena.

 

Tapahtuma koostui konserteista, raamattutunneista, iltojen ylistystilaisuuksista, erilaisista toimintatempauksista ja eri aiheisiin keskittyneistä kanavista.

YC:n kanavavalikoimaan kuuluivat tänä vuonna seksuaalivähemmistöt, ylistys ja evankeliointi.

– Etukäteen on hankala arvioida, mihin nuoret menevät ja mikä aihe kiinnostaa, Järventausta sanoo.

– Itse ajattelin, että seksuaalisuus on kuuma aihe, ja mahtaako muualle riittää kiinnostuneita kuulijoita. Aika tasaisesti väki kuitenkin jakaantui eri kanaviin. Monille tuntui olevan itsestään selvää, että evankeliointiin mennään, ja siinne oli väkeä odottelemassa jo etukäteen.

Seksuaalivähemmistöjä käsitelleessä kanavassa olivat keskustelemassa aiheesta päättötyönsä tehnyt teologi Tommi Törnroos sekä pastorit Juha Lehtonen, Noora Suvorova ja Taneli Hieta-Koivisto.

 

Ylistyskanava kokosi nuoria, joilla joko on oma ryhmä tai jotka haaveilevat ylistystiimin perustamisesta.

– Keskityimme käsittelemään, miten perustaa ja johtaa tiimiä, kanavan vetäjä, lapsi- ja varhaisnuorisotyöntekijä Julia Vuorinen kertoi.

– Halusimme antaa käytännön vinkkejä nuorille, jotka haluavat palvella.

YC:hen koottiin jälleen myös YC Worship -yhtye, joka johti ylistystä eri tilaisuuksissa. Bändiin on haluttu ottaa aloittelevia ja jo kokeneempia tekijöitä eri puolilta maata. Nyt mukana oli nuoria Kouvolasta, Espoosta, Tampereelta, Lahdesta ja Oulusta.

– Heille merkitsee paljon se, että pääsee tekemään isompaa tapahtumaa, ryhmää johtanut Julia Vuorinen sanoo.

 

Ylipäätään YC:n perusviesti on säilynyt ennallaan: Suomessa on paljon uskovia nuoria, ja omasta mahdollisesti pienestä porukasta on terveellistä päästä välillä isompaan joukkoon kokemaan yhteyttä.

– Nuoret esimerkiksi laittavat mielellään someen päivityksiä YC:stä. Tapahtuma koetaan sellaisena, että halutaan kertoa kavereille, että ollaan oltu mukana.

Julia Vuorisen mukaan 30-vuotias tapahtuma, joka tällä kertaa kantoi teemaa Peloton, on selvästi jälleen nosteessa.

– Taas yllätyin, miten hyvin nuoret ovat mukana. Ylistykseen lähdetään mukaan, ei tarvitse kehottaa nousemaan seisomaan. Kaikissa näkyy nälkäisyys ja into.

 

Tero Järventausta kiittelee YC:n talkoolaisia, jotka koostuvat pitkälti opiston opiskelijoista. Asetelmaan liittyy myös haasteita.

– Lähiopiskelijoiden määrä vähenee. Tällöin on myös hankalampaa saada riittävästi talkoolaisia YC:hen.

– Olisi hienoa, jos saataisiin muualta kymmenenkin reipasta ihmistä, jotka olisivat mukana myös ennen ja jälkeen tapahtuman.

– Mutta opiskelijat olivat kyllä mukana hienolla asenteella. Minkäänlaista nurinaa ei kuulunut.

Tämän vuoden tapahtumassa puhuivat aiemmin mainittujen lisäksi muun muassa Ville Anttila ja Sanna Stolberg. Runsasta musiikkitarjontaa edustivat Immanuel, Beige, Leone, Palmi, Jodahe, Miika Johannes, Freesia sekä Juhani Tikkanen.
40/201

Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa
"99 prosenttia ihmisistä saavuttamatta" – Euroopan helluntailiikkeiden yhteinen evankeliontikohde vuonna 2024 on Balkan
Kristillisille toimijoille alkaa kertyä kokemusta äppimaailmasta - Hyvä käytettävyys ja jatkuva kehittäminen julkaisijoiden haasteita