Voiko Joensuun rukouskouluun vielä tulla?

Joensuun helluntaiseurakunta ja Voice in the City -järjestö toteuttavat ensi viikolla Joensuun urheilutalolla rukouskoulun. Tapahtuma kestää torstaista lauantaihin. Opettajina rukouskoulussa toimivat Voice in the City -evankelioimisjärjestön perustaneet Suzette Hattingh ja Gayle Glaxton. Vastaava tapahtuma on järjestetty Suomessa kerran aikaisemmin Seinäjoella.

Millainen prosessi rukouskoulun järjestäminen on ollut, Joensuun helluntaiseurakunnan johtava pastori Matti Niemelä?

– Näky rukouskoulusta on ollut vireillä noin viisi vuotta, ja kyselyjä sen järjestämiseksi on tehty jo ennen Joensuuhun tuloani. Vasta kolmas anomuksemme järjestölle tuli hyväksytyksi. Hattingh ja Glaxton pitävät paljon evankelioimiskampanjoita eri puolilla maailmaa, ja Joensuun mahtuminen heidän ohjelmaansa ei ollut kovin helppo juttu. Nyt se kuitenkin toteutuu.

Millainen sisältö rukouskoulussa on?

– Sisältö ja myös siihen liittyvä työkirja ovat uudistuneet. Saamme työkirjasta nyt tuoreen suomennetun version Joensuuhun. Myös jotkin opetusaiheet ovat muuttuneet aikaisemmasta.

– Kuulemme tapahtumassa opetusta muun muassa esirukouksen raamatullisista perusteista, hedelmää kantavasta rukouksesta, hengellisestä läpimurrosta ja näyn synnyttämisestä. Lisäksi urheilutalolla järjestetään kaikkina iltoina avoimet evankelioimistilaisuudet, joihin odotamme paljon väkeä.

Millainen tilanne on ilmoittautumisten osalta?

– Pääsiäisviikolla ilmoittautuneita osallistujia oli noin 350. Ryhmiä on tulossa monista seurakunnista eri puolilta Suomea ja myös Ruotsista. Kaukaisin rukouskoulun osallistuja tulee Etiopiasta.

– Tapahtumaan Joensuun urheilutalolle voi kuitenkin tulla hyvin mukaan, vaikka ei olisi  etukäteen ilmoittautunutkaan. Päiväkävijöille osallistumismaksu on 30 euroa ja koko tapahtumaan paikan päällä ilmoittautuminen maksaa 85 euroa.

Mitä odotatte tapahtumalta?

– Vaikuttava rukous ja evankeliointi liittyvät aina läheisesti toisiinsa ja kulkevat käsi kädessä. Toivomme, että rukouskoulun seurauksena rukous alkaa elää entistä enemmän kristityissä ja sen vaikutus laajenee myös maamme evankeliointiin.





Katso lisätietoa


40/201

Ristin Voiton verkkosisältö nyt Ajassa-lehdessä – diginäköislehti päivittyy toistaiseksi tutulle paikalle ristinvoitto.fi:hin
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan