Viron Jippii-kuorolaiset lähetysmatkalla Suomessa

Virolaisvieraat täydensivät myös Jippii-orkesteria, jossa oli yhteensä yli 20 soittajaa. Kuva: Outi Rossi / Jippiimissio
Virolaisvieraat täydensivät myös Jippii-orkesteria, jossa oli yhteensä yli 20 soittajaa. Kuva: Outi Rossi / Jippiimissio
Viron Jippii- eli Juhhei-lapsikuorolaiset tekivät lähetysmatkan Suomeen, kun he osallistuivat Forssassa ja Vihdissä järjestettyihin Ristin maa -tapahtumiin 11.–12. maaliskuuta.

Liki 40-jäseninen Juhhei-porukka esiintyi tilaisuuksissa yhdessä suomalaisten Jippii-laulajien ja -soittajien kanssa. Konsertit olivat osa valtakunnallista Ristin maa -kiertuetta.

Forssassa suomalais-virolainen kuoro esiintyi helluntaiseurakunnan rukoushuoneen lisäksi torilla ja keräsi paikalle runsaasti kuulijoita. Kyse oli tiettävästi ensimmäisestä Forssan torilla järjestetystä hengellisestä laulutapahtumasta. Myös soppatykkitarjoilu lämmitti keväisessä säässä.

Vihdin kirkossa esiintyjät mahtuivat juuri ja juuri kirkon etuosaan. 110 lapsiesiintyjän ja ison Jippii-orkesterin konsertin kruunasi lopuksi isien ja äitien kuoro, joka sai koko yleisön yhtymään Finlandia-hymniin.

– Jos olisin tiennyt, millainen tapahtuma tämä on, olisin kutsunut tänne vielä paljon lisää ystäviäni, totesi eräs vihtiläismies lähes täydessä kirkossa.


Outi Rossi, Heikki Salmela


34/2016Sateet

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja