”Vihdoinkin!” - nuorisotapahtuma YC onnistui kolmen vuoden jälkeen - "Uusi sukupolvi kuuntelee aiempaa tarkemmin"

YC kokosi kolmen vuoden hiljaisuuden jälkeen noin 700 ihmistä Keuruulle. (Kuvat: Sara Peura)
YC kokosi kolmen vuoden hiljaisuuden jälkeen noin 700 ihmistä Keuruulle. (Kuvat: Sara Peura)

Anssi Tiittanen

YC:ssä nousi hyvin esiin se, että ilo ja hauskanpito on osa elävää hengellisyyttä, IK-opiston oppilaitospastori Timo Raassina määritteli viikonloppuna pidetyn YC-nuorisotapahtuman saldoa.
– Levottomuus tuntui olevan poissa. Kännyköitä ei näkynyt raamattutunneilla. Se oli hyvällä tavalla jopa hämmentävä kokemus.

YC järjestettiin nyt kolmen vuoden tauon jälkeen. Hiljaiset vuodet näkyvät osallistujasukupolven vaihtumisena.
– Suurin osa nuorista nosti kätensä, kun kysyimme kuka on mukana ensimmäistä kertaa.

Nuorisotyössä koetaan yleensä syklisesti 3-4 vuoden välein ilmiö, jota kutsutaan porukan vaihtumiseksi. Uudet ikäluokat kotiutuvat nuorisotyöhön, ja etenkin tapahtumiin moni parikymppisyyttä lähentelevä kokee olevansa jo liian vanha.

 

– Nykyiset nuoret tuntuvat olevan taas entistä energisempiä, nuorisopastori Julia Vuorinen Kouvolan helluntaiseurakunnasta kuvailee.

 

YC:ssä vaikuttava kulttuuri vetää mukaansa.

– Tuntui, että kaikkeen lähdetään innokkaasti mukaan. Ei vain bändien keikoille, vaan myös raamattutunneille ja kanaviin.

Kuvaavaa oli, että kun tapahtuma lauantai-aamuna jatkui klo 10:30, teltta oli heti täynnä majoituspaikoista aamupalan kautta teltalle siirtyneitä nuoria.

 

vastasivat Timo Raassinan lisäksi muun muassa Ruut Niemi, Rebecca Palmi ja Juha Lehtonen.

 

 

Artisteina kuultiin ruotsalaista Lin D'tä ja Jodahea, josta on kehkeytynyt nuorille kestosuosikki. Jodahe Sabure oli mukana myös biisipajassa, joka oli yksi YC:n kanavista. Muina kanava-aiheina olivat muun muassa maailmanmuuttajat, rakkaus, Raamattu ja ylistyksen johtaminen.

 

Kentälle jäivät illalla ne nuoret, jotka oli majoitettu IK-opiston alueelle. Lähistön koulujen majoitukseen taas siirryttiin busseilla.

– Kyllä monia ymmärrettävästi harmitti, etteivät he voineet jäädä kentälle valvomaan, Julia Vuorinen pahoittelee hymyillen.

 

Tapahtumaan osallistui noin 600 nuorta sekä satakunta talkoolaista ja esiintyjää. Nuorten määrä on kymmenessä vuodessa puoliintunut, mikä tarjonnee kuvan helluntaiseurakuntien nuorisotyön tilanteesta.

 

– Nyt mukana ryhmäilmoittautumisissa oli nuoria 30 seurakunnasta. Toivoisimme, että pienetkin nuoret tuotaisiin ryhmänä mukaan, Timo Raassina rohkaisee.

– Silloin tapahtuma tukisi vielä vahvemmin paikallista nuorisotyötä, eli toteutuisi se, miksi YC:tä järjestetään.

Tapahtuman alkuvuosina 1990-luvulla YC kokosi jopa 5000 nuorta Keuruulle. Moni silloisista nuorista on nykyisten YC-nuorten vanhempia.

 


40/201

Toiminnan vilkastumisen myötä yrittäjien maksamat lähetyskannatukset ovat jopa nousussa – Inflaation myötä lähetystyö on kallistunut
Opinnäytetyössä tutkittiin, kenen ääni kuuluu kristillisissä lehdissä
Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa