Vieläkö Kuusamoon mahtuu hiihtämään?

Kuusamon helluntaiseurakunnalla on käytössään entisestä koulusta remontoitu Vasaraperän leirikeskus, joka palvelee leiri-, kurssi- ja majoituskäytössä. Paikka sijaitsee noin 33 kilometrin päässä Kuusamosta.

Leirikeskus tarjoaa mahdollisuudet liikuntaan, ulkoiluun ja erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen ympäri vuoden. Keskukseen kuuluu pelikenttä, uusi sisäliikuntasali, peseytymistilat, sauna, ruokasali, keittiö sekä 40 vuodepaikkaa ja erillinen neljän hengen huone. Posion Riisitunturin ja Kuusamon Oulangan kansallispuistot sekä Rukan hiihtokeskus sijaitsevat kohtuullisella etäisyydellä leirikeskuksesta.

Leirikeskuksen palveluja on tarjottu jo kaksi vuotta myös seurakunnan ulkopuolisille ryhmille ja perheille.


Talvilomien lähestyessä etelässä on ollut vesikeli ja plusasteita. Millaiset liikuntaolosuhteet ovat Kuusamossa, helluntaiseurakunnan leirikeskustoiminnasta vastaava yhteyshenkilö Reijo Pesonen?

– Täälläkin lämpötila on ollut viime päivinä lähellä nollaa, mutta lunta talviliikuntaan on silti reilusti.

Millaisessa käytössä leirikeskus on ollut?

– Seurakunnan omien toimintojen ja kesäleirien lisäksi kyläläiset kokoontuvat siellä säännöllisesti pelaamaan lentopalloa ja talvella jääkiekkoa. Viime vuodenvaihteessa täällä oli 50 nuoren ryhmä Hankasalmelta, ja nyt muutamilla perheillä on varauksia talvilomalle.

Miten ruokapalvelut järjestyvät?

– Siinä toimimme asiakkaiden omien toiveiden mukaan. Leirikeskuksessa on mahdollista laittaa itse ruokaa tai sitten voimme järjestää heille ruokailut. Ne on mahdollista hankkia myös ostopalveluna.

Onko ilmastonmuutoksella ollut vaikutuksia toimintaan?

– Olemme huomanneet, että niin lämpötila kuin lumen määräkin vaihtelevat jonkin verran. Kuolan niemimaan ilmasto vaikuttaa kuitenkin Kuusamon alueella, ja täällä on vielä helmi- ja maaliskuullakin kovia pakkasia. Emme ole nähneet Kuusamossa vielä kovin selviä ja pysyviä vaikutuksia ilmastonmuutoksesta. Talviliikuntaa on mahdollista harrastaa ainakin huhtikuun puoliväliin asti, ja otamme mielellämme vastaan vierailevia ryhmiä.

Lisätietoa:


40/201

Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa
"99 prosenttia ihmisistä saavuttamatta" – Euroopan helluntailiikkeiden yhteinen evankeliontikohde vuonna 2024 on Balkan
Kristillisille toimijoille alkaa kertyä kokemusta äppimaailmasta - Hyvä käytettävyys ja jatkuva kehittäminen julkaisijoiden haasteita