Vesa Halonen kuollut

Vesa Halonen (1963-2023)
Vesa Halonen (1963-2023)

8.11.2023 | Ristin Voittoa julkaisevan kustannusyhtiö Aikamedia Oy:n aiempi toimitusjohtaja Vesa Halonen on kuollut.

 

Lukuisissa liike-elämän johtotehtävissä toiminut Halonen syntyi Kiuruvedellä 1963 ja menehtyi loppuvaiheessa nopeasti edenneeseen sairauteen Jyväskylässä 3. marraskuuta 2023. Hiljattain 60 vuotta täyttänyt Halonen kuoli rauhallisesti kotonaan läheisten ympäröimänä.

Kiuruvedeltä lähtöisin oleva Vesa Halonen teki vuodesta 1982 lähtien poikkeuksellisen monipuolisen työuran liike-elämässä. Hän palveli kahdeksan eri osakeyhtiön tehtävissä muun muassa myyntijohtajana, tuotantopäällikkönä, myynti- ja markkinointipäällikkönä sekä kolmen eri yrityksen toimitusjohtajana.

Pisimmän yhtäjaksoisen työjakson Halonen teki Kiuruvedellä sähköohjauskeskuksia valmistaneen perheyrityksen Haloset Team Oy:n myyntijohtajana vuosina 1990–2001.

Muutettuaan Jyväskylään mainostoimisto Zeniitin asiakkuus- ja liiketoimintajohtajaksi vuonna 2012 hän siirtyi kokonaan uudelle toimialalle erikoistuen mainontaan ja markkinointiviestintään. Työuransa loppuvuodet Halonen toimikin median parissa. Vuosina 2015–2020 hän työskenteli ensin Aikamedia Oy:n myynti- ja markkinointipäällikkönä sekä myöhemmin myös toimitusjohtajana. 

Aikamediassa ollessaan Halonen kehitti merkittävästi yhtiön digitaalisia palveluja ja laajensi toimialaa perinteisestä kustannustoiminnasta uusille aloille, kuten tilitoimistopalveluihin sekä viestintä- ja teknologiapalveluihin. Halosen toimitusjohtajakaudella myös Aikamedian yhteistyösuhteita laajennettiin.    

Työuransa viimeiset vaiheet syksystä 2020 lähtien hän toimi AlfaTV:n hallintojohtajana ja IRR-TV:n hallinto- ja talouspäällikkönä.

Vesa Halosen valoisaa ja lämmintä persoonaa jäivät puolison, kolmen pojan, kahden lapsenlapsen ja muiden läheisten lisäksi kaipaamaan lukuisat ystävät, työtoverit ja kristillisen kentän toimijat eri puolilla Suomea.

Ristin Voitto julkaisee myöhemmin Halosen muistokirjoituksen, jossa hänen elämäntyötään tarkastellaan laajemmin.

(RV)

 
40/201

Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa
"99 prosenttia ihmisistä saavuttamatta" – Euroopan helluntailiikkeiden yhteinen evankeliontikohde vuonna 2024 on Balkan
Kristillisille toimijoille alkaa kertyä kokemusta äppimaailmasta - Hyvä käytettävyys ja jatkuva kehittäminen julkaisijoiden haasteita