Venäläisyhtyeen vierailu Kiteellä menestys

Artur Soitua (edessä) sanotaan "Karjalan Pekka Simojoeksi". Kuva: Martti Havukainen
Artur Soitua (edessä) sanotaan "Karjalan Pekka Simojoeksi". Kuva: Martti Havukainen

Kiteen helluntaiseurakunta jär­jesti huhtikuussa alueen venäläi­sille suunnatut kaksi konserttia, jossa esiintyi petroskoilainen yh­tye Pakajanije. Konsertit Kiteellä ja Kesälahdella keräsivät yli sata kuulijaa. Merkittävä osa yleisös­tä oli venäläisiä nuoria ja perheitä.

 

Konserteista saatu palaute oli varsin positiivista. Niin suomen- kuin venäjänkielisetkin kuulijat arvostivat suoraa sanomaa, jota ”Karjalan Pekka Simojoeksi” kut­suttu solisti Artur Soitu välitti. Inkeriläissukuinen Soitu puhuu myös suomea.

 

 

Voimavaroja

Artur Soitun mukaan Venäjällä seurakunnan ulkopuolella on ol­lut entistä työläämpää järjestää tilaisuuksia, ja Jumala on avan­nut uusia ovia. Pakajanije (suom. Parannus) esiintyy tänä keväänä muuallakin Suomessa, esimerkik­si Turussa.

 

Pastori Kari Pölösen luotsaa­massa seurakunnassa on kokoon­nuttu viime aikoina varsin moni­kulttuurisissa merkeissä. Kiteel­lä sijaitsee pakolaiskeskus, jonka asukkaita on käynyt seurakun­nassa paljon. Moni heistä on tul­lut uskoon ja liittynyt seurakun­taan.

 

– Muualta tulleet eivät ole seu­rakunnalle vain lähetystyön koh­de, vaan myös voimavara, Pölö­nen kuvailee.

 

Kiteellä asuu noin 300 venä­läistä.

 

 

Martti Havukainen




51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja