Vappugospel heräsi jälleen henkiin live-konserttina – mukana pari sataa kuulijaa

Kouvolan ja Inkeroisten helluntaiseurakuntien nuorten bändi esiintyi kuuden vuoden tauon jälkeen järjestetyssä live- Vappugospelissa. (kuva Aki Gardemeister)
Kouvolan ja Inkeroisten helluntaiseurakuntien nuorten bändi esiintyi kuuden vuoden tauon jälkeen järjestetyssä live- Vappugospelissa. (kuva Aki Gardemeister)

Reijo Vaurula


Katso tallenne Vappugospelista .

Kouvolan legendaarinen Vappugospel järjestettiin vuosina 1985-2016 ja oli yksi maamme merkittävimmistä gospeltapahtumista. Vappugospel syntyi vahvasta paikallisesta ekumeenisesta historiasta.

Vappugospel täytti juuri 30 vuotta kun se kaatui taloudellisiin tappioihin, mutta järjestäjät maksoivat yhteistyöllä tappiot.  Hintana oli tapahtuman lopettaminen viideksi vuodeksi.

Vuonna 2021 Vappugospel eri seurakuntien nuoret päättivät yhteistyössä herättää tapahtuman henkiin mutta koronan vuoksi se järjestettiin vain verkkotapahtumana.

Tänä vuonna vapunaattona Kouvolassa kuultiin vihdoin livemusiikkia Vappugospelin logon alla Lyseon lukion liikuntahallissa. Järjestävinä tahoina ovat olleet Kouvolan ev.lut.seurakunnat, Kouvolan, Inkeroisten ja Valkealan helluntaiseurakunnat, Kouvolan Vapaaseurakunta, Kymenlaakson Kansanlähetys ja Kouvolan kaupungin nuorisopalvelut.

Vappugospelin pääesiintyjänä oli nouseva rap-artisti Jodahe. Lisäksi esiintyjälistassa oli muun muassa Immortal Sorrow, Livehill, Niemisen Likat, Juhani Tikkanen ja seurakuntien nuorten bändejä.

Tapahtumaan toivat videotervehdyksensä Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka sekä maajoukkuekoripalloilija Tuukka Kotti.

Kuusituntinen tällä kertaa ilmainen tapahtuma keräsi illan aikana pari sataa kuulijaa rentoon yhdessäoloon.

Katso tallenne Vappugospelista .

 

 
40/201

Toiminnan vilkastumisen myötä yrittäjien maksamat lähetyskannatukset ovat jopa nousussa – Inflaation myötä lähetystyö on kallistunut
Opinnäytetyössä tutkittiin, kenen ääni kuuluu kristillisissä lehdissä
Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa