Vanhoillislestadiolaisten Opistoseurat Isoon Kirjaan

Tapahtuma on pidetty aiemmin Jämsän Kristillisen Kansanopiston alueella. Kuva: Jämsän Kristillinen Kansanopisto
Tapahtuma on pidetty aiemmin Jämsän Kristillisen Kansanopiston alueella. Kuva: Jämsän Kristillinen Kansanopisto
Vanhoillislestadiolainen liike hyödyntää ensi kesänä Ison Kirjan 60 hehtaarin aluetta suurjuhliaan varten. Alueelle nousevat 20.–23. heinäkuuta Jämsän Kristillisen Kansanopiston Opistoseurat, jotka keräävät vuosittain noin 15 000–20 000 seuravierasta.

Viime kesän Opistoseurat kohtasivat myönteisen ongelman, kun niiden kenttämajoitusalueelta loppui tila ja osa vieraista piti majoittaa kilometrien päähän pysäköintialueelle. Uusi seurapaikka tarvittiin myös tilapäisen leirintäalueen turvallisuusmääräysten vuoksi, jotka eivät olisi enää tänä vuonna täyttyneet Jämsässä.

Jämsän opiston edustajat pyysivät tarjousta uudesta juhlapaikasta myös Isolta Kirjalta ja kävivät tutustumassa alueeseen.

– Olemme tehneet sopimuksen Opistoseurojen pidosta Isossa Kirjassa. Ensi kesä on kokeilu, ja jos se menee hyvin, näköpiirissä on pidempiaikainen yhteistyösopimus, Iso Kirja ry:n johtaja Marko Halttunen kertoo.

Yhteistyö ilahduttaa

Marko Halttunen pitää yhteistyöavausta vanhoillislestadiolaisten kanssa ilahduttavana.

– Se antaa viestin, että Iso Kirja tarjoaa mielellään mahdollisuutta järjestää erilaisia tapahtumia kaikille, jotka kunnioittavat alueemme arvoja.

– Vaikka edustamme erilaisia hengellisiä liikkeitä, se ei estä meitä tekemästä yhteistyötä tällaisissa käytännön asioissa.

Opistoseurojen aikana Isossa Kirjassa ei ole muita päällekkäisiä toimintoja, kuten kursseja tai leirejä. Sen sijaan Iso Kirja Camping pyörii normaalisti omalla alueellaan.


Ruut Ahonen


51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja