Valko-Venäjällä tiloistaan häädetty seurakunta pyytää rukousta

Viranomaiset ottivat New Life -seurakunnan rakennuksen haltuunsa väkisin. Kuvassa huoltopalvelu rikkomassa metallioven lukkoa.  (YouTube / Voice of Belarus)
Viranomaiset ottivat New Life -seurakunnan rakennuksen haltuunsa väkisin. Kuvassa huoltopalvelu rikkomassa metallioven lukkoa. (YouTube / Voice of Belarus)

Helmikuun 17. oli surullinen päivä protestanttiselle New Life Church -seurakunnalle Valko-Venäjän Minskissä.

– Menetimme kirkkorakennuksemme, pastori Slava Goncharenko toteaa.

 

Yhteisön YouTubeen lataamassa videossa seurakunnan omistaman, kirkkotilaksi kunnostaman entisen navetan pihassa on poliisiautoja ja viranomaisia. Kun pastori kieltäytyy avaamasta rakennuksen ovet, tulijat murtavat ne työkaluin.

 

Sisällä rukoilleiden noin 60 seurakuntalaisen pitää poistua. Kirkon edustajat saavat ottaa mukaansa arvokkaampia tavaroita ennen kuin joutuvat ulos. Häädöstä on ilmoitettu etukäteen kirjeitse.

– Viidentoista viime vuoden aikana he ovat uhanneet häätää meidät yli kymmenen kertaa, Goncharenko kertoo.

 

Tällä kertaa häädön onnistumista on varmistanut iso joukko. 15 vuotta sitten seurakunta paastosi ja rukoili 21 päivää, kun viranomaiset aikoivat hajottaa rakennuksen puskutraktoreilla. Suurlähettiläät tulivat väliin ja yhteisö sai jatkaa rakennuksessaan.

 

Häätöön liittyy pitkä ja polveileva historia. Seurakunta omistaa rakennuksen. Sillä oli lailliset luvat rakentaa tontille uusi kirkko. Kun maan protestanttiseurakunnat menettivät lupansa, viranomaiset ovat halunneet häätää seurakunnan.

 

New Life Church on elävä ja monipuolisesti toimiva yhteisö, jolle rakennuksen menetys on iso isku. Pastori Goncharenko pyytääkin hätärukousta tilanteen puolesta.




40/201

Tutkimus: Kutsumustyössä myös haittoja
Traumatietoisuutta lasten kohtaamiseen – ViaDia ry panostaa huostaanotettuihin, adoptoituihin ja kotimaastaan paenneisiin lapsiin
Tapaamisia vuosikymmenien jälkeen – Nuorisokuoro on jättänyt monelle lähtemättömän myönteisen jäljen