Vainojen rinnalle herätystä

Evankelioivat kokoukset niittävät suosiota Intiassa Kandhamalin alueella, joka viime vuosina on tullut tunnetuksi kristittyihin kohdistuneesta vainosta.

Vuonna 2008 kristittyjä epäiltiin syyllisiksi hindujohtaja Saraswatin kuolemaan, mistä hurjistuneena äärihindut tuhosivat satoja kirkkoja ja koteja ja ajoivat kymmeniä tuhansia kristittyjä pakoon viidakkoon kuukausiksi. Johtajan murhaajiksi ilmoittautui lopulta toinen ryhmä, mutta se ei poistanut kokonaan vihaa kristittyjä kohtaan. Tänäkin vuonna heihin kohdistuneita väkivallantekoja on rekisteröity 26.

Viime elokuusta alkaen vainojen tyyssijassa on kuitenkin virinnyt myös uudenlaista kiinnostusta kristinuskoa kohtaan. Christian Aid Mission -järjestön mukaan paikallinen kristittyjen ryhmä on pitänyt alueella 14 tilaisuutta, joista jokaiseen on osallistunut 1 000–2 000 hindua ja animistia.

– Saamme Jumalan armosta pitää kokouksia siellä, missä ennen oli väkivaltaa ja kuolemaa, nimettömänä pysyttelevä pastori sanoi CAM:lle. Kandhamalin herätyksestä kertoi Suomessa ensimmäisenä Uusi Tie.


51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja