Uutta tietoa homoparien lapsista

Professori Mark Regneruksen (oik.) kutsui Suomeen Aito avioliitto ry. Kuvassa myös yhdistyksen tiedotussihteeri Pasi Turunen. Kuva: Lari Launonen
Professori Mark Regneruksen (oik.) kutsui Suomeen Aito avioliitto ry. Kuvassa myös yhdistyksen tiedotussihteeri Pasi Turunen. Kuva: Lari Launonen
Aito avioliitto ry järjesti perjantaina 23. syyskuuta eduskunnan pikkuparlamentissa kansalaisinfon, jossa puhui amerikkalainen yhteiskuntatieteilijä Mark Regnerus. Regnerus tunnetaan laajasta tutkimuksestaan, jossa tutkittiin homoseksuaalisissa suhteissa eläneiden vanhempien lapsia.

– Keskimäärin homoseksuaalit ovat muuhun väestöön nähden korkeammin koulutettuja ja tienaavat paremmin. Lisäksi heille ei tule vahinkoraskauksia; lapsi on aina haluttu, Regnerus kertoi.

– Voisi siis kuvitella, että lesboäitien tai homoisien lapset voivat muita paremmin.

Vuonna 2012 julkaistu tutkimus toi kuitenkin esiin kymmeniä ongelmia, joita homoseksuaalisissa parisuhteissa eläneiden vanhempien lapsilla on myöhemmin elämässään.

Regneruksen mukaan moni uskoo tieteen osoittaneen, että samaa sukupuolta olevien pariskuntien lapsilla ei ole enempää ongelmia verrattuna heterovanhempien lapsiin.

– Asia ei ole näin. Tutkimus homopariskuntien lapsista on vasta lapsenkengissään.

Tilaisuudessa puhuivat myös KD:n kansanedustajat Sari Tanus ja Antero Laukkanen. Lauantaina Regnerus oli puhujavieraana Aito avioliitto ry:n syysjuhlassa Helsingin Kallion setlementtitalolla.


Lari Launonen


34/2016Sateet

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja