Perjantai 19. huhtikuuta.
Nimipäivää viettää Pälvi, Pilvi, Bernhard, Bernt

Uusi vapaakristillistä teologiaa käsittelevä aikakauslehti menee pintaa syvemmälle 

Berea – vapaakristillisen teologian aikakauslehti on nyt teologian ystävien luettavissa. Ainakin aluksi verkkolehtenä ilmestyvä teologinen journaali pyrkii avaamaan uuden teologisen foorumin, joka tarjoaa helluntailaisille ja vapaakristillisille sekä niistä kiinnostuneille teologeille mahdollisuuden käydä keskustelua. 

– Uuden teologisen aikakauslehden tavoitteena on tuottaa teologiaa helluntailaisista ja vapaakristillisistä näkökulmista ja samalla vahvistaa suomalaisen helluntailiikkeen ja laajemmin vapaakristillisen kentän teologista ymmärrystä, kertoo lehden päätoimittaja Tuomas Havukainen. 

Uuden lehden pääkirjoituksessaan Havukainen kertoo, että Berean synty juontaa juurensa vuoteen 2011, jolloin Iso Kirja -opistossa syntyi ajatus opiston oman teologisen julkaisun perustamisesta. Aika ei tuolloin kuitenkaan ollut kypsä ja journaali jäi perustamatta. 

Vuonna 2019 IK-opistossa järjestetty ensimmäinen helluntaiteologinen symposiumi antoi lehdelle tarvittavan alkusysäyksen, ja monien vaiheiden jälkeen ensimmäinen numero on nyt julkaistu. Sen painotus on helluntailaisessa raamatuntulkinnassa. Mukana on muun muassa artikkeleita, jotka perustuvat vuosien 2019 ja 2020 symposiumissa pidettyihin esitelmiin. 

Varsinaista toimituskuntaa ei ole vielä virallisesti nimetty, mutta lehti koostuu käytännössä päätoimittajan lisäksi IK-opiston henkilökunnasta sekä helluntaiteologisen symposiumin järjestelyissä mukana olevista teologeista. 

Verkkolehtenä ilmestyvän Berean seuraava numero on tarkoitus julkaista syksyllä 2021. Tiedustelut ja artikkeliehdotukset voi lähettää osoitteeseen . 

 

Petri Mäkilä 

 

Bereaan voi tutustua osoitteessa .



UUTISET