Uusi lähetyskoulutus alkaa syksyllä – "Syntyi lähettien tarpeesta saada valmiuksia lähetystyön käytäntöön"

Minni Heinilä 

IK-opisto on kehittänyt Fidan kanssa uuden lähetyskoulutuksen, joka käynnistyy elokuussa 2022. Kurssi vastaa monimuotoistuvan lähetystyön tarpeisiin ja palvelee yhtä lailla perinteiseen lähetystyöhön, kehitysyhteistyöhön kuin oman ammattinsa mukaiseen työhön lähteviä. 

– Koulutus syntyi lähettien tarpeesta saada valmiuksia lähetystyön käytäntöön. Kurssilla opiskellaan esimerkiksi viestintää ja tiimityötä. Oli myös tarve saada koulutus monimuotoiseksi, jotta sen voi käydä yhä joustavammin, lähetyskoulutuksesta vastaava Markku Ojaniemi kertoo. 

Koulutus sisältää neljä viikonlopun mittaista lähijaksoa ja verkko-opintoja. Lähijaksoille voi osallistua etänä, joten kurssin voi käydä myös lähetyskentältä käsin. 

Jokainen opiskelija saa kurssin ajaksi oman mentorin. 

– Mentorit ovat lähetystyön konkareita. Henkilökohtainen ohjaus avaa lähtijöille mahdollisuuden pohtia omaa lähetyspolkuaan kokeneen asiantuntijan kanssa sekä oppia mentorin pitkästä lähetyskokemuksesta. 

Uusi koulutus on suunniteltu siten, että IK-opiston muu lähetyskoulutus ja Fidan Espanjassa toimiva Vamos-koulutus täydentävät sitä. 

 

Uuden, monimuotoisen lähetyskurssin lähijakso-opetus pidetään Keuruulla.  (IK-opiston arkisto) 

 

– Kaikki eivät pääse vuodeksi irtautumaan opintoihin Keuruulle, joten kehitimme uuden, monimuotoisen lähetyskurssin, Markku Ojaniemi sanoo. Kuvituskuva. (Shutterstock) 

 

 
40/201

Toiminnan vilkastumisen myötä yrittäjien maksamat lähetyskannatukset ovat jopa nousussa – Inflaation myötä lähetystyö on kallistunut
Opinnäytetyössä tutkittiin, kenen ääni kuuluu kristillisissä lehdissä
Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa