Uuden sukupolven videopalvelualusta Janoinen lammas pureutuu kristinuskon isoihin kysymyksiin

Suomen ensimmäinen kristinuskon perusteita käsittelevä videopalvelualusta Janoinenlammas.fi julkistettiin tänään 28.1. Yli sadan videon arkisto palvelee sekä seurakunnista vieraantuneita että raamatunopetuksesta kiinnostuneita.  Jo ennen koronaa alkanut projekti pyrkii tekemään kristinuskoon ja Raamattuun tutustumisen mahdollisimman helpoksi ja huomioimaan erityisesti ihmisiä, joita ei tavallisissa seurakunnan tilaisuuksissa näy. Videoalustan käyttö on helppoa niin matkapuhelimella kuin tietokoneella ja luo uuden raikkaan tavan tutustua maailmantunnetuimpaan ja luetuimpaan kirjaan Raamattuun.

Eri teemoihin tutustuminen ei edellytä kirjojen lukemista tai perehtyneisyyttä. Lyhyet, noin 3–6 minuutin videot kertovat pelkistetysti oleellisen kustakin aiheesta. Ne eivät kaihda vaikeidenkaan kysymysten, kuten kärsimyksen ongelmaa tai uskon järjellisyyden, käsittelyä. 

Videoilla puhuvat kokeneet opettajat, kuten teologian tohtori Eero Junkkaala ja teologi Leif Nummela. Puhujavalikoima ja videotarjonta laajenee ajan myötä kattaen uusia teemoja laaja-alaisesti.

Hankkeen taustalla on Suomen Liikemiesten Lähetysliiton yhteydessä toimiva Next Billion – eräänlainen kristillinen ei-kaupallinen start-up, jonka päämääränä on saada ihmiset kiinnostumaan elämän suurista kysymyksistä nykyaikaisen teknologian keinoin.

Videopalveluun pääset tutustumaan tästä: .


40/201

Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja
Tutkimus: Kutsumustyössä myös haittoja