Uskontokasvatuksen foorumi Tampereella

Opetusneuvos Pekka Iivonen on yksi foorumin pääluennoitsija.
Opetusneuvos Pekka Iivonen on yksi foorumin pääluennoitsija.
Opetushallitus järjestää yhteistyössä kristillisten toimijoiden kanssa ensimmäisen koulujen ja oppilaitosten uskontokasvatuksen foorumin. Foorumi on syntynyt jatkoideana vuosi sitten lokakuussa toteutetulle samaa aihepiiriä käsitelleelle laivaseminaarille.

Uskontokasvatuksen foorumi pidetään keskiviikkona 26. lokakuuta kello 9–16 Tampereella Suomen Vapaakirkon toimitalossa Teopoliksessa (Sairaalankatu 5–7). Helluntaiseurakuntien Koulupalvelu on mukana foorumissa sisällön tuottajana.

Tilaisuuteen kutsutaan koulujen ja oppilaitosten uskontokasvatuksesta vastaavia sekä siitä kiinnostuneita eri kirkkojen ja uskonnollisten yhdyskuntien toimijoita.

Seurakunnat koulujen kumppaneiksi

Opetushallituksen uusissa opetussuunnitelmien perusteissa korostetaan yhteistyötä koulun ulkopuolisten toimijoiden kanssa. Yhdeksi yhteistyökumppaniksi perusteissa mainitaan paikalliset seurakunnat ja uskonnolliset yhteisöt.

Tampereen foorumissa käsitellään monipuolisesti uskontokasvatuksen teoriaa ja käytäntöjä. Tilaisuudessa pohditaan koulujen kasvatuskumppanuutta ja yhteistyön tulevaisuutta varhaiskasvatuksen, esi- ja perusopetuksen sekä lukio- ja ammatillisen koulutuksen näkökulmista. Lisäksi foorumissa pyritään luomaan yhteistyö- ja kehittämisverkosto edistämään koulujen ja oppilaitosten uskonnollista, katsomuksellista ja eettistä arvokasvatusta.

Foorumi jatkuu erillisellä iltaohjelmalla kello 18–20. Osallistumismaksu on 50 euroa, ja se kattaa päivän materiaalit, kahvit, lounaan sekä iltakonsertin.

Ilmoittautumiset 20.10. mennessä osoitteessa: www.e-compass.fi/uskontokasvatusfoorumi.


Leevi Launonen



34/2016Sateet

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja