"Uskonnonvapaus ei ole syrjinnän peitenimi"

Presidentti Barack Obamaa pyydetään irtisanoutumaan tuoreen raportin uskonnonvapaustulkinnasta. Kuva: Shutterstock
Presidentti Barack Obamaa pyydetään irtisanoutumaan tuoreen raportin uskonnonvapaustulkinnasta. Kuva: Shutterstock
Joukko Yhdysvaltain uskonnollisia johtajia on pyytänyt presidentti Obamaa ja maan korkeinta johtoa hylkäämään kansalaisoikeusvaltuuskunnan tuoreen raportin näkemyksen, jonka mukaan uskonnolliset järjestöt ”käyttävät uskonnollista oppia koodikielenä syrjinnälle”.

12. lokakuuta päivätyn kirjeen allekirjoittajissa on paitsi evankelisia kristittyjä johtajia myös muun muassa muslimien, juutalaisten ja hindujen edustajia, kertoo The Christian Post.

Allekirjoittajat pitävät raportissa erityisen häiritsevänä komission puhemies Martin Castron näkemystä uskonnonvapaudesta vain tekopyhänä terminä, jolla oikeutetaan syrjintä, suvaitsemattomuus, rasismi, seksismi, homojen ja islamin pelko tai kristillisyyden ylivalta.

”Hallituksessamme ei tulisi olla sijaa näin alhaiselle näkemykselle [sanan- ja uskonnonvapaudesta], kirjoittajat toteavat. Heidän mukaansa hallituksen ei tulisi leimata yhtään yksilöä tai järjestöä kiihkoilijaksi uskonnollisten näkemysten vuoksi.

”Jokainen meistä vastustaa vihapuhetta ja -tekoja. –– Mutta olemme sekä päättäväisiä että pelottomia puhumaan totuutta vakaumuksistamme, joista olemme pitäneet kiinni vuosituhansia”, kirjoittajat jatkavat. He toivovat, että yhteiskunnassa säilyy keskustelu, joka heidän mukaansa on hyväksi demokratialle. Kirjeessä muistutetaan, että myös monia historian vaikuttajia, kuten Abraham Lincolnia ja Martin Luther Kingiä, usko ei pelkästään motivoinut, vaan he käyttivät toistuvasti uskonnollista kieltä viestiessään asiaansa.


34/2016Sateet

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja