Usko tapahtumaintoon on vahva – Vaikuttaa yhä todennäköisemmältä, että Juhannuskonferenssista muodostuu ehta suurtapahtuma; "Talkooesimiesten rekrytoinnissa teknisiä haasteita"

Yleisilmapiiri tapahtuman ympärillä on koordinaattori Petri Koiviston mukaan innostunut. - Tietysti moni on jo tottunut viettämään juhannusta muualla, mutta uskon että väkeä tulee paljon mukaan, Koivisto sanoo. Kuva vuoden 2015 konferenssista. (Jarkko Laamanen)
Yleisilmapiiri tapahtuman ympärillä on koordinaattori Petri Koiviston mukaan innostunut. - Tietysti moni on jo tottunut viettämään juhannusta muualla, mutta uskon että väkeä tulee paljon mukaan, Koivisto sanoo. Kuva vuoden 2015 konferenssista. (Jarkko Laamanen)

Anssi Tiittanen 

Kun Juhannuskonferenssia vietetään kesäkuun viimeisenä viikonloppuna, tulee samalla kuluneeksi jo kolme vuotta edellisestä suurtapahtumasta. 

Samalla paljastuu, kuinka hyvin pandemia-ajan epävarmuus on väistynyt yleisön mielistä. 

– Tuntuu, että on kaksi vaihtoehtoa. Joko on passivoiduttu tai sitten ollaan täynnä intoa, tapahtumakoordinaattori Petri Koivisto kuvailee keskusteluja osallistumista suunnittelevien talkoolaisten kanssa.

 

 

     Rekrytointitahdissa ollaan yli kuukausi jäljessä.

 

Tapahtuman järjestäjän jännitysviikot ovat kuumimmillaan. Meneillään on vapaaehtoisten rekrytointivaihe, ja vuosien hiljaisuus on näkynyt teknisinä ongelmina. 

Juhannuskonferenssin ydinporukka eli talkooesimiehet ja vuorovastaavat eivät ole saaneet toivotusti kutsuviestejä tapahtumavastuisiin, tai ilmoittautumislinkit eivät ole toimineet – tai sitten ne ovat löytyneet vastaanottajien roskaposteista. 

IK-opistolta on kontaktoitu vastuuhenkilöitä urakalla viime viikkoina. Puheluja ja tekstiviestejä on lähtenyt tavallista enemmän. 

– Yksi ongelma on ollut se, että monilla sähköpostiosoite on vaihtunut vuosien saatossa. Puhelinnumerot sen sijaan tuntuvat säilyvän, Petri Koivisto kertaa kokemusta. 

Kaikkiaan rekrytointitahdissa ollaan yli kuukausi jäljessä. 

– Olemme kuitenkin saaneet kirittyä aikataulua kiinni. 

Koivisto lähettää terveisiä vapaaehtoisjohtajille: jos herää epäilys, että kutsu Juhannuskonferenssin talkoisiin on jäänyt saamatta, opistolle voi olla yhteydessä ja ilmaista olevansa käytettävissä. 

Kaikkiaan konferenssissa palvelee pari tuhatta talkoolaista. 

– Ilman heitä tapahtumaa ei olisi, Koivisto kiittelee. 

 

     Konsepti on pienillä viilauksilla sama kuin ennen.

 

Tulevan tapahtuman struktuuri vastaa järjestäjien mukaan totuttua. Konferenssia ei pyritä järjestämään pienempänä tai suurempana kuin aiempina vuosina. 

– Pyrimme pienillä viilauksilla samaan konseptiin kuin ennen, konferenssi-isäntä Marko Halttunen kuvailee. 

Joitakin yksittäisiä muutoksia tapahtumassa on. Gospelrekka ei tee paluuta vanhalle paikalleen. Sen sijaan entisen Visioteltan paikalle Missioteltan eli entisen Lähetysteltan viereen kohoaa uusi Konffa-Areena-niminen monitoimifoorumi, jossa Visioteltasta tutun infosisällön lisäksi muun muassa kuullaan musiikkia ja paneelikeskusteluja. 

Konffa-Areenan sisältöä striimataan, mikä monipuolistaa tapahtuman näkyvyyttä verkossa. Aiempien vuosien tapaan myös pääteltan ohjelma on seurattavissa verkossa Uskotv.fi-palvelussa. 

Opiston grilli, jolta aiemmin sai muun muassa kebabia, ranskalaisia ja kapsalonia, muuntautuu nyt tarjoamaan hot dogeja. Totuttuun tapaan alueella on myös pizzateltta, kahvilateltta ja lettupiste. Myös eri tapahtumaravintolayrittäjät rikastavat ruokatarjontaa. 

Tapahtumassa on elokuvanäytös lapsille. Jani Korhosen ohjaama JP ja murtovaras nähdään Teemateltassa. 

 

Juhannuskonferenssin rakentaminen tiivistyy tapahtuman lähetessä. Teltat alkavat nousta kentälle kesäkuun ensimmäiseltä viikolta alkaen. Tänä vuonna kasausvaiheessa vastuuta kantaa Pohjanmaalta koottu noin kymmenhenkinen vapaaehtoisryhmä. 

Petri Koiviston mukaan käsipareiksi pystyttämisen ja purkuun on päällä ”pysyvä haku”. 

– Se on yhä se suuri ponnistus, jonka tapahtuma vaatii. 

Konferenssi on ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin nelipäiväinen torstaista sunnuntaihin. Marko Halttunen ei usko, että keskiviikkoillan putoaminen pois vaikuttaa osallistujamäärään. 

– Tapahtuman viimeistelylle saatiin myös yksi päivä lisää, Halttunen toteaa. 

 

 

Teemafoorumeilla esiin myös vaikeita asioita 

Juhannuskonferenssin teemateltassa eli entisessä lastenteltassa on keskusteluaiheena lauantai-illan prime time -aikaan Kutsumus koetuksella -kirjan (Aikamedia 2021) nostattamia kysymyksiä hengellisen työn tekijöiden kokemista vastoinkäymisistä. 

– Koimme, että aiheen käsittely sopii tähän kesään, Marko Halttunen kertoo ohjelmatoimikunnan ajatuksista. 

Keskustelua vetävät kirjan kirjoittajat Waltteri Haapala ja Juha Lehtonen

Muina teemateltan aiheina on muun muassa globaalit ammattilaiset sekä helluntailainen identiteetti ja missio. 

Teltassa on tuttuun tapaan myös nuorteniltoja sekä lasten kokouksia – ja JP ja Murtovaras -elokuvan näytös. (AT)

 
20/2022

ElämäOuti Rossi
Tarina siitä, miten lasten hengelliset Jippii-laulut levisivät nenetsin kielellä teltoissa asuvan vaeltajakansan pariin Siperian perukoille Jäämeren rannalle, vaati monta ihmettä....
PuheenaiheMinni Heinilä
Ukrainan sota on vauhdittanut koko maailman ajautumista ruokakriisin partaalle. Energian ja lannoitteiden hinnannousun vuoksi ruuan tuotantokustannukset ovat kasvaneet, mikä näk...
OpetusKlaus Korhonen
Vanhan liiton aikana siunaamiseen liittyi usein profeetallinen ulottuvuus. Siunaaja lausui sanoja, jotka olivat merkityksellisiä siunattavan henkilön tai kokonaisen...
Lapsena rakastin kirjoja. Aluksi nautin tarinoista muiden lukemana, ja myöhemmin opin itse lukemaan. Muistan jopa yllättävän tarkasti, milloin tämä tapahtui. Istuin olohuoneen keinutuolissa ja ”lu...
ArviotDan Johnstone
Hillsong: A Megachuch Exposed (2022)
Discovery+ Tämän vuoden maaliskuussa suoratoistopalvelu Discovery+ julkaisi kolmiosaisen dokumenttisarjan suositusta...
LukijaltaLähetyspastori Markku Karjalaisen mukaan Uusi testamentti opettaa seurakunnan johtavan pastorin ja vanhimman viran kuuluvan miehille. Raamatussa sanotaan, että vanhimman virkaan tulee valita ”yhde...
”Suomen on ensi tilassa haettava Naton jäseneksi. Toivomme, että tämän ratkaisun tekemisen vielä edellyttämät kansalliset askeleet otetaan lähipäivinä ripeästi.” Näin päättyy presidentti Sauli Nii...
UutisetAnssi Tiittanen
Vankilalähetti Vesa Rautasaaren mukaan koronapandemia vaikutti vankilalähetystyöhön jopa lamauttavasti.
– Vankilat ovat olleet kiinni. Sieltä ei ole päästy lomille, j...
Anssi Tiittanen
Kun Juhannuskonferenssia vietetään kesäkuun viimeisenä viikonloppuna, tulee samalla kuluneeksi jo kolme vuotta edellisestä suurtapahtumasta.
Samalla paljastuu, kuinka...
ElämäMinni Heinilä
Pastori Petri Melander oli pyöräilemässä jokin aika sitten kotiin töistä Imatran helluntaiseurakunnalta. Oli kurja ilma, ja Melander oli väsynyt ja nälkäinen pitkän päivän jälke...
Ristin Voiton verkkosisältö nyt Ajassa-lehdessä – diginäköislehti päivittyy toistaiseksi tutulle paikalle ristinvoitto.fi:hin
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan