Ukrainan kristityt sulkevat orpokoteja – tarjoavat vanhemmuutta

Itä-Euroopan alueen lasten kurjuus on tulvinut kuvien kautta länteen kymmeniä vuosia, ja paikalliset kristilliset toimijat ovat lievittäneet lasten hätää avaamalla orpokoteja ja välittämällä lapsille aineellista apua.

Esimerkiksi Ukrainassa nähdään nyt kuitenkin uutta suuntausta: orpokotien sijaan yksin joutuneille lapsille etsitään rakastavia perheitä. Ukraina ilman orpoja -liike on saanut kirkot liikkeelle, ja orpokoteja suljetaan, kun lapset pääsevät oikeaan kotiin.

Muun muassa Kiovassa sadat kristityt perheet ovat adoptoineet orpolapsia. Keskimäärin yksi perhe on ottanut luokseen seitsemän lasta, jotkut jopa 11. Näin siitä huolimatta, että useimmilla on ennestään omia lapsia.

– Monilla orpolapsilla on erityistarpeita sekä laiminlyönnin tai hyväksikäytön arpia. Ja kuitenkin nämä perheet jonottivat toivottaakseen heidät tervetulleiksi kotiinsa ja elämäänsä, Kiovassa äsken vieraillut toimittaja Krish Kandiah kertoo vaikuttuneena Christiantoday.comissa.


34/2016Sateet

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja