Ukrainan Butshan baptistiseurakunta jatkuvasti täynnä

Sodan jäljet näkyvät selvästi Butshassa. Yhtä selvänä näkyy ihmisten hengellinen etsintä. (Shutterstock)
Sodan jäljet näkyvät selvästi Butshassa. Yhtä selvänä näkyy ihmisten hengellinen etsintä. (Shutterstock)

Ruut Ahonen 

Baptistiseurakunta Ukrainan Butshassa auttaa aktiivisesti alueensa ihmisiä. Aiemmin idyllinen Kiovan lähikaupunki nousi uutiskuviin huhtikuussa, kun ilmeni, että Venäjän miehityksen aikana kaupungissa oli tehty sarja sotarikoksia. 

Butshan baptistikirkko säilyi ihmeellisesti, vaikka ohjukset iskivät aivan sen lähelle. Nyt yhteisö keskittyy ihmisten auttamiseen paitsi ruoka-avun muodossa myös etenkin jakamalla Jumalan sanaa. 

Hengellinen hätä näkyy täysinä jumalanpalveluksina. Global News Alliancen videoraportin mukaan niissä käy yli 1 000 ihmistä viikossa. Seurakuntalaisten mukaan monet tulevat vain kuulemaan evankeliumia ja saattavat jopa kieltäytyä ottamasta vastaan aineellista apua. 

Toisaalta osa pyrkii paikalle juuri aineellisista syistä. 

– He luulevat tarvitsevansa ruokaa, mutta heidän tarvitsee kuulla ilosanoma. Niinpä käytämme ruokaa jakaaksemme evankeliumia, sanoo seurakuntaan kuuluva Sergei

Hänen mukaansa uskovien pysyminen Butshassa on tärkeää. 

– Monet ei-uskovat ajattelevat, että jos kristityt pakenevat paikalta, toivoa ei enää ole. He katsovatkin nyt meitä ja näkevät uskomme sen kautta, mitä teemme.

 
40/201

Toiminnan vilkastumisen myötä yrittäjien maksamat lähetyskannatukset ovat jopa nousussa – Inflaation myötä lähetystyö on kallistunut
Opinnäytetyössä tutkittiin, kenen ääni kuuluu kristillisissä lehdissä
Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa