Tutkimus: Saksassa lujin usko Jumalaan alle 30-vuotiailla 

Kuvassa nuoria aikuisia saksalaisessa jalkapallokatsomossa. (Shutterstock)
Kuvassa nuoria aikuisia saksalaisessa jalkapallokatsomossa. (Shutterstock)

Usein ajatellaan, että Jumala ei kiinnosta nuoria. Saksalaisen Bild-lehden julkaisema tutkimus todistaa toisin.

Vaikka monien kirkkojen jäsenmäärä putoaa Saksassa, Insa-viraston johtaman tutkimuksen mukaan alle 30-vuotiaista saksalaisista 64 prosenttia uskoo Jumalaan. Jopa 84 prosenttia heistä sanoo rukoilleensa ainakin kerran elämässään, ja kaksi kolmesta uskoo, että heidän rukouksensa kuullaan.

Kuitenkaan nuorten hengellinen aktiivisuus ei näy seurakunnissa.

– Usko Jumalaan ja kirkon jäsenyys eivät enää välttämättä kulje käsi kädessä. Nuori sukupolvi, joka on melko etäällä kirkosta, uskoo enemmän kuin vanhemmat sukupolvet, jotka ovat yhä kastettuja kirkon jäseniä, Insan johtaja tiivistää.

Tutkimuksen perusteella myös usko kuolemanjälkeiseen elämään on vahvinta nuorilla: 60 prosenttia alle 30-vuotiaista uskoo elämän jatkuvan ajan rajan takana, kun taas yli 60-vuotiaista saksalaisista vain 23 prosenttia ajattelee näin.

Evangelicalfocus.comin mukaan kaikkiaan 48 prosenttia Saksan väestöstä uskoo Jumalaan ja 42 prosenttia ei usko. Vapaissa evankelisissa seurakunnissa Jumalan olemassaolosta on vakuuttunut 90 prosenttia, roomalaiskatolisessa kirkossa 75 prosenttia ja Saksan evankelisessa kirkossa, johon kuuluu niin luterilaisia, reformoituja kuin yhdistyneitä kirkkoja, vain 64 prosenttia.




40/201

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja