Tutkimus: Miesten kirkossakäynti tukee puolisoiden onnellisuutta

Pariskunnat, joista vain mies osallistuu säännöllisesti jumalanpalveluksiin tai jotka osallistuvat jumalanpalveluksiin yhdessä, ovat  onnellisempia kuin ne avio- tai avoparit, joissa kumpikaan ei osallistu tai vain nainen osallistuu. Asia ilmeni vastikään julkaistussa amerikkalaistutkimuksessa.

Better Together: Religious Attendance, Gender, and Relationship Quality -tutkimuksen mukaan niistä pariskunnista, joissa mies osallistui säännöllisesti jumalanpalveluksiin joko yksin tai yhdessä puolisonsa kanssa, 78 prosenttia puolisoista luonnehti itseään ”hyvin onnelliseksi” tai ”erittäin onnelliseksi”.

Liitoissa, joissa vain nainen kävi jumalanpalveluksissa, itseään hyvin tai erittäin onnelliseksi kuvasi puolisoista vain 59 prosenttia. Kahden  jumalanpalveluksessa käymättömän ihmisen suhteessa vastaava luku oli 67.

Tutkijoiden mukaan miesten uskonnollinen osallistuminen hyödyttää heidän ihmissuhteitaan mahdollisesti siksi, että uskonnolliset yhteisöt lukeutuvat niihin harvoihin amerikkalaisinstituutioihin, joissa miehiä rohkaistaan omistautumaan perheelleen.


51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja