Sunnuntai 21. huhtikuuta.
Nimipäivää viettää Anssi, Anselmi, Camilla

Tutkimus: Kymmenyskäsitykset vakaita Yhdysvalloissa

Herätyskristityt ottavat todesta Raamatun käskyn uhrata omastaan. (Shutterstock)
Herätyskristityt ottavat todesta Raamatun käskyn uhrata omastaan. (Shutterstock)

Ruut Ahonen 

(1.5.2023) Enemmistö kirkossakäyvistä amerikkalaisista herätyskristityistä pitää omista varoistaan uhraamista raamatullisena käskynä myös tätä päivää varten. 

Christianheadlines.comin uutisoimaan Lifeway Researchin tuoreeseen selvitykseen vastasi 1 002 henkilöä, ja heistä 77 prosenttia ajatteli alussa kuvatulla lailla. 

51 prosenttia kertoi antavansa ainakin kymmenesosan tuloistaan kotiseurakuntaansa. Muiden osalta sinne annettu määrä vaihteli, ja 22 prosenttia myönsi, että pyrkii antamaan, mutta ei toimi aina johdonmukaisesti. 55 prosenttia vastaajista koki, että uhraamisen kohde voi olla myös muu seurakunta, kristillinen toimija, apua tarvitsevat yksilöt tai maallinen hyväntekeväisyysjärjestö. 

Amerikkalaisten herätyskristittyjen näkemys uhraamisesta ei ole muuttunut kovin paljoa reilussa viidessä vuodessa. Vuonna 2017 vastaavassa tutkimuksessa 83 prosenttia piti sitä raamatullisena ohjeena nykyihmisille. 

– Kymmenen prosentin antaminen tuloistaan Jumalalle on yhä laajalle levinnyt standardi kirkossakävijöiden parissa. Pieni lasku kymmenysten pitämisessä käskynä näyttää johtuvan enemmän opetuksen puutteesta aiheesta kuin tällaisen opetuksen hylkäämisestä, Lifeway Researchin toiminnanjohtaja Scott McConnell kommentoi tuloksia.UUTISET