Turussa kehotettiin Kristus-keskeiseen uskoon

Koetelkaa kaikki -seminaarissa mentiin takaisin kristinuskon perusteiden äärelle. Kuvassa vasemmalta Pekka Havupalo, Jouko Ruohomäki, Tapani Suonto ja Leif Nummela.
Koetelkaa kaikki -seminaarissa mentiin takaisin kristinuskon perusteiden äärelle. Kuvassa vasemmalta Pekka Havupalo, Jouko Ruohomäki, Tapani Suonto ja Leif Nummela.
Koetelkaa kaikki ja pitäkää se mikä hyvää on -seminaarissa kehotettiin punnitsemaan ajan ilmiöitä Raamatun valossa. Turun helluntaiseurakunnassa 21.–23.10. järjestetyssä viikonlopputapahtumassa kuultiin Tapani Suontoa, Leif Nummelaa, Pekka Havupaloa ja Jouko Ruohomäkeä.

– Virtausten monimuotoisuus on lisääntynyt. On tärkeää, että näistä asioista keskustellaan, Turun helluntaiseurakunnan johtajana työskentelevä Pekka Havupalo sanoo.

– Toivon silti, että se voisi lähteä siitä, minkä puolesta olemme, eikä siitä, mitä vastustamme.

Yhteiskristilliseltä pohjalta järjestettyyn seminaarin osallistui sekä puhujia että kuulijoita yli seurakuntarajojen. Uusien hengellisten virtausten läpikäynnin ohella seminaarissa pureuduttiin kristinuskon perusteisiin ja kehotettiin pitämään Jeesus Kristus keskiössä.

– Jos jokin muu asia tulee hengellisessä toiminnassa taulun keskelle, se on tilanne, jossa hälytyskellojen pitäisi soida, sanoi puheessaan Uusi Tie -lehden päätoimittaja Leif Nummela.

Puheenvuoroissa ja paneelikeskustelussa nousivat esiin kysymykset uuskarismaattisten ilmiöiden muuttuvasta luonteesta.


Noora Palola


51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja