Tulossa tapahtumarikas juhlavuosi

Alkaneesta vuodesta 2017 on tulossa monien tapahtumien ja juhlien näyttämö: kristilliset kirkot viettävät reformaation merkkivuotta, Suomen vapaakristillinen neuvosto (SVKN) on toiminut 50 vuotta, ja Suomi juhlii 100-vuotista itsenäisyyttään.

Myös Lähi-idän kuuden päivän sodasta tulee kuluneeksi ensi kesäkuussa 50 vuotta.

Suomen Evankelinen Allianssi (SEA) innostaa kampanjallaan seurakuntia kohtaamaan paikkakuntiensa ihmisiä ja rukoilemaan maamme puolesta. SEAn juhlavuoden teema ”Suomalainen usko” pyrkii herättämään keskustelua siitä, mitä Raamattu ja kristinusko nykyisin ihmisille merkitsevät.

Paikallistason tapahtumia ovat esimerkiksi Jippiimission ja King’s Kidsien Ristin maa -kiertue, Lasse Heikkilän Suomalainen messu ja Gospel Ridersin paikallistapahtumat Sata lasissa -motoristikiertueella.

Ristin maa -kiertueen tavoitteena on järjestää 150 lastenmusiikkikonserttia eri puolella Suomea. Lasse Heikkilä on puolestaan liikkeellä uudistetun messunsa kanssa. Vuoden aikana järjestetään myös rukoustapahtumia ja erilaisia teematilaisuuksia.

Myös vapaakristilliset seurakunnat mukana

Vapaakristillisten yhteisöjen lehdet julkaisevat tänä vuonna yhteisen artikkelisarjan, joka käsittelee reformaation teologista ja kirkkohistoriallista merkitystä. Juhannusaattona SVKN-yhteisöt kokoontuvat Keuruulle Suomalainen usko -konferenssipäivään.

Hyvä Sanoma ry ja helluntaiseurakunnat järjestävät syksyllä paikallisia evankelioimiskampanjoita, joiden tunnuksena on ”Parasta Suomelle”. Tätä varten valmistuu myös laajalevikkinen Hyvä Sanoma -lehti.

Lisäksi Aikamedia julkaisee merkkivuoden kunniaksi Leevi Launosen ja Elina Raution  toimittaman ekumeenisen artikkeliteoksen Yksin uskosta, yksin armosta – uskonpuhdistuksen merkitys nykyajalle.


Leevi Launonen


34/2016Sateet

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja