”Pyrimme olemaan suoraviivaisia”

Tuleuskoon.fi kutsuu Jeesuksen luo

Sähköpostiosoitteensa lähettävät saavat seuraavina yhdeksänä päivänä linkkejä Marko Selkomaanopetuslapseuttaviin videoihin. Linkit muistuttavat Jumalasta ja kutsuvat oppimaan hänestä lisää.
Sähköpostiosoitteensa lähettävät saavat seuraavina yhdeksänä päivänä linkkejä Marko Selkomaanopetuslapseuttaviin videoihin. Linkit muistuttavat Jumalasta ja kutsuvat oppimaan hänestä lisää.
”Seurakuntien suurin haaste on tänään se, että on lakattu tavoittamasta ulkopuolisia”, lataa

toiminnanjohtaja Niilo Närhi maaliskuun Avainmedia-lehdessä. Irrallisena lausahdus lamauttaisi, jollei tilanteeseen tarjottaisi mitään ratkaisua. Onneksi kommenttiin liittyy myös sellainen.

 

Avainmedia avasi maaliskuussa uskoontuloon opastavan nettisivuston www.tuleuskoon.fi. Helppokäyttöinen ja pelkistetty sivusto tähtää yhteen asiaan, suomalaisten uskoontuloon.

 

– Ihmisten tavoittaminen evankeliumilla on ollut aina meille tärkeää. Suurin asia on tavoittaa ihminen, kertoa hänelle evankeliumi ja jos mahdollista, johdattaa hänet uskoon. Se on meidän ydinkysymyksemme, korostaa Avainmedian kotimaan mediatyön koordinaattori Janne Maunumäki.

 

 

Kasvuun ohjataan aktiivisesti

Tuleuskoon.fi-sivustolta selviää, miksi ihminen tarvitsee pelastusta, mitä uskoontulo tarkoittaa ja kuinka uskoon voi tulla. Sieltä löytyy myös parikymmentä todistusvideota, joilla eri-ikäiset henkilöt ympäri Suomea kertovat uskostaan. Heillä on taustallaan päihdeongelmia, pelkoa, hylkäämistä tai muita vaikeuksia, joissa Jumala on auttanut

 

Sivustolla voi myös esittää kysymyksiä, joihin Hyvä Sanoma ry:n yhteysevankelistat vastaavat. Janne Maunumäen mukaan ihmisiä tulee uskoon netin ääressä. Tämä tiedetään  Netmissionin yli 20-vuotisesta historiasta, joka päättyi uuden sivuston auettua.

 

Netmissionin kautta tuli uskoon noin 1 000 ihmistä vuosittain, ja heistä noin 15 prosenttia antoi yhteystietonsa saadakseen postitse opetuslapseuttavan kirjan.

 

Uusi sivusto tarjoaa sähköisen videomateriaalin, jossa pastori Marko Selkomaa johdattaa ihmistä uuteen elämään Jeesuksen kanssa.

 

– Aiemmin huomasimme, että kun opastimme uskonratkaisun jälkeen ottamaan seurakuntaan yhteyttä, ihmiset eivät olleet ensimmäisenä tekemässä näin. Niinpä nyt ohjaamme heidät suoraan opetuslapseusmateriaalin ääreen, jossa kerrotaan seurakuntayhteyden tärkeydestä, Maunumäki kertoo.

 

 

Lisäosasta hyötyä seurakunnille

Helluntaiseurakunnille uusi sivusto antaa valmiin työkalun, jonka kautta voi esittää uskoontulokutsun helposti ja selkeästi omassa digivaikutuspiirissään.

 

– Seurakunta voi ottaa Askeleet Jumalan luo -toiminnon kotisivulleen. Se on hyödyllinen osio, mutta on puuttunut monien sivuilta, Maunumäki toteaa.

 

 

Toiminnon lisääminen seurakunnan nettisivuille käy melko helposti. Avainmedialta on tulossa toiminnon käyttöönottoohje osoitteeseen tuleuskoon.fi/seurakunnille. Järjestöltä voi tilata myös pieniä käyntikortteja, jotka mainostavat sivustoa.

 

Mitä Netmissionin pitkäaikaistilastot kertovat suomalaisten nettiuskoontuloista? Milloin esimerkiksi ”haluan tulla uskoon” -nappia painetaan eniten?

 

– Kyllä me monesti huomataan se, että niitä tulee ilta- ja yöaikaan. Iltayhdeksästä eteenpäin vähän enemmän kuin muina aikoina ja melko tasaisesti ympäri vuotta, Janne Maunumäki summaa.

 

 

Uusi sivusto on luotu nimeään myöten niin, että uskoontulo ei jää kiinni ainakaan epäselvästä viestinnästä.

 

– Olemme pyrkineet selkiyttämään brändiä, jotta ihmiset tietävät, mistä on kyse. Emme pyri huijaamaan jollekin sivustolle ja evankelioimaan siellä, vaan olemme tosi suoraviivaisia.

 

 

Ruut Ahonen




51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja