Tiistai 25. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Uuno, Uno

”Tul ny sääki kirkkoo!” – Porin helluntaiseurakunnassa tavataan kuukausittain uusia ihmisiä

Pihapäivä rennon ohjelman ja yhdessäolon merkeissä vetää mukavasti väkeä.
Pihapäivä rennon ohjelman ja yhdessäolon merkeissä vetää mukavasti väkeä.

29.4.2024 | Anniina Jakonen 

Porissa päästää piakkoin porisemaan satavuotisjuhlahumussa, sillä helluntaiseurakunta on perustettu vuonna 1930 legendaarisen helluntaisaarnaajan Eino Heinosen herätyskokousten seurauksena. Nykyisen seurakuntarakennuksen avajaistilaisuudessa vuonna 1979 puolestaan saarnasi toinen legenda, Niilo Yli-Vainio

 

Tätä nykyä seurakuntaan kuuluu 355 jäsentä – tosin toimintaan osallistuu enemmänkin väkeä. Myös työntekijöitä on koko joukko. Petri Harjula toimii johtavana pastorina, Tommi Törnroos puolestaan seurakuntapastorina. Toimistotyöntekijänä ahertaa Kirsti Salakari, kun taas nuoria luotsaa Taneli Hieta-Koivisto. Arvokas panos on myös oman toimensa ohella työskentelevillä evankelista Aimo Vallilla, solutyön johtaja Maija Peltomäellä ja diakoni Tanja Näsilällä, muuta vapaaehtoisjoukkoa unohtamatta. 

 

Erityisesti seurakuntamme sydäntä lähellä ovat lapset ja nuoret. Kuukausittain järjestettävät lastentapahtumat saavuttavat paljon perheitä. Joka kerta tapaamme uusia kasvoja, jotka tulevat lapsineen mukaan. 

 

Meitä innostaa erityisesti lähetystyö ja se, että saisimme olla Jumalan rakkauden kanavana sekä Porissa että kaikkialla maailmassa. Olemme tehneet lähetystyötä koko seurakuntamme historian ajan niin omien lähettien kuin tukilähettienkin kautta. Nyt ulkomaantyöntekijöitämme ovat Sanna ja Jani Blom

 

Unelmamme on kohdata jokainen ihminen arvokkaana yksilönä, auttaa ihmisiä kasvamaan uskossa ja levittää Jumalan rakkautta Porista maailman ääriin. 

 

Isohkossa kaupunkiseurakunnassa voi helposti kokea olonsa ulkopuoliseksi ja jäädä vaille läheisiä ihmiskontakteja. Tässä haasteessa solutyö tavoittavana, yhteyttä vahvistavana ja uskonelämää rakentavana toimintamuotona on ollut hyvänä apuna. 

 

Vuosien varrella olemme usein saaneet kehuja vieraanvaraisuudestamme. Meille onkin kunnia-asia, että pystyisimme jättämään Porista hyvän, siunaavan muiston jokaiselle, joka tulee käymään kaupungissamme ja seurakunnassamme. 

 

Ennen kaikkea rukoilemme, että evankeliumi leviäisi ja ihmiset löytäisivät Jeesuksen.UUTISET