Thaimaassa uusi mediavaihde päällä – Avainmedian koulutettua Thaimaassa, miten viestiä evankeliumia tehokkaimmin median kautta, asia on edennyt käytäntöön

Thaimaassa on innostuttu kuvaamaan uutta sisältöä, kuten ylistysmusiikkivideoita. (Markus Nordblom)
Thaimaassa on innostuttu kuvaamaan uutta sisältöä, kuten ylistysmusiikkivideoita. (Markus Nordblom)

Satu Rönkkö, RV 

Avainmedian toiminnanjohtaja Marko Selkomaa, kehityspäällikkö Mika Ahonen ja tuotantopäällikkö Markus Kujala pitivät toukokuussa kolmipäiväisen mediakonferenssin Nakhon Thaissa Keski-Thaimaassa. Paikalla oli Thaimaan Full Gospel -helluntaikirkosta 120 ihmistä 40 paikallisseurakunnasta. 

Koulutuksen jälkeen Thaimaan mediatiimi Entrance Broadcasting on ollut yhteydessä mukana olleisiin seurakuntiin ja kartoittanut, miten seurakunnat kokivat koulutuksen, mitä ne saivat siitä ja miten mahdollisia jatkokoulutuksia voidaan kehittää. 

– Moni seurakunta on saanut uusia ideoita tai uusia teknisiä tapoja tehdä nettilähetyksiä, iloitsee Thaimaassa hanketta vetävä Markus Nordblom

– Moni seurakunnan edustaja kokee tarvitsevansa lisää kädestä pitäen -koulutusta. On arkuutta lähteä kokeilemaan uutta. Tässä lähituessa Entrance Broadcasting -tiimi tekee osansa. 

 

Koulutuksen aikana perustettiin WhatsApp-ryhmä, jossa mediatiimi jakaa paikallisille vinkkejä livelähetysten kehittämiseen. Yhteinen Facebook-ryhmä on rakenteilla. 

– Olemme olleet esimerkiksi Santi-seurakuntaan Phitsanulokissa tiiviisti yhteydessä. Koulutuksen jälkeen pastori Kittimasak kertoi, että hän sai koulutuksesta paljon ajatuksia, miten kehittää seurakunnan nettilähetyksiä. Erityisesti hän ymmärsi, että sisältöön tulisi panostaa enemmän, Nordblom toteaa. 

Koulutuksen jälkeen Santi-seurakunnan tiimi otti sisällöntuotannon ABC -paketin käyttöön. Tämä on auttanut heitä olemaan suunnitelmallisia ja tuottamaan sarjamuotoista sisältöä. Sen myötä heidän seuraajiensa määrä on kasvanut ja myös ei-kristityt ovat alkaneet seurata seurakunnan ohjelmia. 

 

Thaimaan studiolla on viime kuukausina kuvattu Way Of Life -tiimin kanssa raamattukirjekursseja videomuotoon. Kahdeksan oppituntia on jo kuvattu ja nyt videoita editoidaan. 

– Tavoitteena on saada osa raamattukursseista lokakuussa opiskelijoiden käyttöön, Nordblom sanoo. 

Hän kertoo tiimin kuvanneen myös ylistysmusiikkia.  

– Musiikkituotannot ovat haastaneet tiimiämme kehittymään teknisesti. Saimme myös kokemusta siitä, miten studiomme soveltuu musiikin nauhoittamiseen. Kokemukset olivat hyviä, ja kuvattuja lauluja tullaan käyttämään. 

Lisäksi Thaimaan Full Gospel -helluntaikirkon Bangkokin alueen pastoreiden kanssa on aikeena tuottaa yhdessä lyhyitä rohkaisuvideoita. Mediatiimi on jo kuvannut ensimmäisen videon malliksi seuraaville, joita kuvataan tulevina viikkoina. 
40/201

Toiminnan vilkastumisen myötä yrittäjien maksamat lähetyskannatukset ovat jopa nousussa – Inflaation myötä lähetystyö on kallistunut
Opinnäytetyössä tutkittiin, kenen ääni kuuluu kristillisissä lehdissä
Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa