Thaimaan helluntailaiset juhlivat pyöreitä

Unelma ja näky thaimaalaisten saavuttamisesta yhdistää uskovia. Kuva: Ruut Mononen
Unelma ja näky thaimaalaisten saavuttamisesta yhdistää uskovia. Kuva: Ruut Mononen
Full Gospel Churches of Thailand -helluntailiike juhli viime viikolla 70-vuotista historiaansa. Suomalaisilla oli juhlissa merkittävä rooli, kuten myös aikanaan liikkeen syntymisessäkin.

Helluntaiherätys Thaimaassa sai alkunsa, kun suomalaiset lähetit Verner ja Hanna Raassina aloittivat työn Petchebunissa. Vuosikymmenten saatossa monet suomalaiset lähetit ovat tehneet maassa elämäntyönsä.

Syntymäpäiväjuhlien juhlapuheen piti Jarmo Saarni Suomesta.

Paljon työtä jäljellä

Juhlan puheenvuoroissa muisteltiin pioneerien asettamaa hyvää esimerkkiä ja haastettiin ottamaan oppia historian hyvistä kokemuksista, mutta käymään rohkeasti eteenpäin. Perustana kaikelle on Kristuksen sisäinen tunteminen, ykseys ja Pyhän Hengen lahjoihin turvaaminen.

Työ Thaimassa etenee, mutta 65 miljoonan ihmisen maassa kristityt kuuluvat edelleen alle kahden prosentin vähemmistöön. Maan etnisistä ryhmistä lähes kaikki ovat yhä saavuttamatta, lukuun ottamatta paria Pohjois-Thaimaan vuoristoheimoa.

– Työtä on paljon ja suurin haaste on rukoilla lisää työntekijöitä, tapahtumassa todettiin.


Anssi Tiittanen


51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja