Perjantai 26. huhtikuuta.
Nimipäivää viettää Terttu, Teresa, Teresia, Teresa, Terese

Teologisen kirjasarjan avausosa ilmestyy

Suomen helluntailiikkeen opetuksia -kirjasarjahanke on saanut innostuneen vastaanoton. Ennakkotilauksen on tehnyt jo noin 70 helluntaiseurakuntaa.
Suomen helluntailiikkeen opetuksia -kirjasarjahanke on saanut innostuneen vastaanoton. Ennakkotilauksen on tehnyt jo noin 70 helluntaiseurakuntaa.
Parisen vuotta valmisteilla ollut helluntaiteologinen kirjasarja saa vihdoin alkunsa, kun syyskuussa julkaistaan sen ensimmäinen osa Raamattu – Jumalan pyhä Sana. Kirjasarja on Aikamedian, Suomen Helluntaikirkon ja IK-opiston yhteistyöhanke, ja siihen on tulossa kymmenen osaa. 

Sarja sanoittaa helluntailiikkeen keskeisiä opetuksia. Se on tarkoitettu niin seurakuntien vastuunkantajille kuin kaikille helluntaiteologiasta kiinnostuneille.

 

 

      Kirjasarja varustaa työntekijöitä ja seurakuntalaisia.

 

– Helluntailiikkeessä on julkaistu runsaasti yksittäisten kirjoittajien opetuskirjoja seurakunnissa annettavan opetuksen tueksi. Julkaisuista on kuitenkin puuttunut yhtenäisyys, joka ottaisi riittävästi huomioon hengellisen opetuksen monipuoliset tarpeet ja kokoaisi herätysliikkeen teologiset opinkappaleet yhteen. Myös jälkikristillinen aika, jossa elämme, ja toimintaympäristön muutokset tuovat omat haasteensa seurakuntiin, Suomen Helluntaikirkon toiminnanjohtaja Esko Matikainen kuvaa. 
Hän pitää kirjasarjan käynnistymistä merkittävänä tapahtumana. 
– Tämä avaa uuden vaiheen helluntailiikkeen historiassa ja on yksi osoitus siitä, että liike on saamassa yhtenäisemmän muodon, Matikainen sanoo. 
 
Kirjasarjan ensimmäisessä osassa pureudutaan uskon kivijalkaan, Raamattuun. Artikkeleissa käsitellään muun muassa Raamatun auktoriteettia, raamatuntulkinnan lähtökohtia ja helluntailaista raamattunäkemystä. Niissä annetaan lisäksi työkaluja raamattu-uskollisen saarnan valmistamiseen, kristinuskon apologeettiseen puolustamiseen ja henkilökohtaiseen raamatunkäyttöön. 
Teos varustaa paitsi helluntaiseurakuntien vastuunkantajia myös seurakuntalaisia. 
– Teologista opetusta elävöitetään esimerkeillä käytännön seurakuntaelämästä ja annetaan muun muassa vinkkejä henkilökohtaisen raamatunlukemisen kehittämiseksi, jolloin sisältö palvelee mahdollisimman laajasti lukijoita, Esko Matikainen iloitsee. 
Kirja koostuu kahdeksasta artikkelista, joiden kirjoittajat ovat helluntailiikkeen teologeja ja opetuskirjoittajia. Teoksen on toimittanut teologian maisteri, toimittaja Heikki Salmela
Kirja on saatavilla viikolla 38, mutta sen voi tilata ennakkoon Aikashop-verkkokaupasta tai Aikamedian asiakaspalvelusta. 
Sarjan muut osat ilmestyvät vuosina 2022–2025. 

Minni Heinilä, Anniina Jakonen 

 


 

 



UUTISET