Tellus-konferenssi: Lähetystyön avainsanoja nyt sitoutuminen ja seurakunnanistutus – "ensimmäinen koronan jälkeinen tapahtuma" kokosi tuhat ihmistä

Nuorisotyön vastuuhenkilöt painottivat nuoren lähellä elämistä ja hänen unelmiensa kuuntelemista, kun pohditaan, miten uusi sukupolvi voisi kiinnostua lähetystyöstä. Perjantain paneelikeskustelussa olivat mukana Timo Raassina (vas.), Mira Korhonen ja Rebecca Palmi sekä haastattelijana Juha Lehtonen. (Anssi Tiittanen)
Nuorisotyön vastuuhenkilöt painottivat nuoren lähellä elämistä ja hänen unelmiensa kuuntelemista, kun pohditaan, miten uusi sukupolvi voisi kiinnostua lähetystyöstä. Perjantain paneelikeskustelussa olivat mukana Timo Raassina (vas.), Mira Korhonen ja Rebecca Palmi sekä haastattelijana Juha Lehtonen. (Anssi Tiittanen)

Anssi Tiittanen

Lähetystyön konferenssi Tellus kokosi noin tuhat ihmistä viikonlopun aikana Helsingin Saalem-seurakuntaan ja verkkolähetysten äärelle.

– Tapahtuma toimi mielestäni hyvin nyt pandemian jälkeen. Alkuun pohdimmekin sitä, miten helluntaikentässä yksi ensimmäisistä pandemian jälkeisistä tapahtumista saa koottua ihmisiä yhteen, assistentti Marjut Salonen Fidasta kertoo.

– Seurakunta täyttyi lähetystyöstä innostuneista ihmisistä. Ihmiset lähtivät liikkeelle ja uskalsivat tulla mukaan konferenssiin paikan päällekin. Oli upeaa huomata, että hengellistä ilmapiiriä ja yhteyttä sekä ystävien tapaamista oli kaivattu.

Saalemin salin permanto oli tapahtumassa parhaimmillaan väljästi täynnä.

 

Perjantain avaustilaisuudessa puhunut toiminnanjohtaja Harri Hakola kannusti seurakuntien ”adoptoimaan” saavuttamattomia kansoja, ja rukoilemaan ja toimimaan niiden hyväksi. Pienienkin helluntaiseurakuntien panoksesta on kerrottavissa hyviä kokemuksia.

– Pieni saksalainen seurakunta adoptio Irakin jesidit. He rukoilivat heidän puolestaan, ja kolmen vuoden kuluttua jesidejä muutti heidän kaupunkiinsa.

Valmius jesidejä kohtaan oli saatu jo valmiiksi.

IK-opiston kampuspastori Timo Raassina kannusti iltapäivän paneelikeskustelussa uusiin ajatuksiin lähetystyöstä nuorten aikuisten maailmassa.
– Helluntaiseurakuntien nuoria lähtee kymmeniä joka vuosi erilaisiin opiskelijavaihtoihin. Myös vaihdossa nuori voi olla lähetystyössä, Raassina maalasi.

 

Tapahtuman yhdeksi keskeiseksi viestiksi nousi seurakunnanistutusten välttämättömyys. Aiheesta puhui lähetysjohtaja Øystein Gjerme Norjasta.

– Istutus ei ole eristäytynyttä touhua. Se on sitä, että olemme terve, missionaalinen seurakunta, joka keskittyy opetuslapseuttamiseen.

– Ei pitäisi miettiä metodia, millä seurakunta moninkertaistuu. Olkaamme sen sijaan itse antautuneita Jeesuksen opetuslapsia.

Tämä mahdollistaa Gjermen mukaan sen, että myös ympäristössämme tapahtuu muutosta.

Pastori Yassir Eric puhui islamilaisen maailman haasteesta ja rohkaisi vapautumaan katkeruudesta.

– Se että vihaat jotakuta joka vihaa sinua, ei ole vaikeaa. Siihen että rakastat, tarvitset Jeesusta.

– Voit vapautua katkeruudesta, jos annat Jeesuksen antaa sinulle anteeksi.

Tapahtuman tilaisuuksissa kuultiin tervehdyksiä lähetystyön piiristä eri maista ja siunattiin lähtijöitä, kuten aktiolaisia.

 

Mielestäni tapahtuman ydinajatukseksi muodostui se, että tämä sukupolvi voidaan saavuttaa sitoutumalla, olemalla uskollisia ja rakastamalla lähimmäistä, Marjut Salonen kuvaili.

– Sitoutua rukoilemaan saavuttamattoman kansanryhmän puolesta, sitoutua taloudellisesti kannattamaan lähetystyötä tai sitoutua omassa arjessa tekemään työtä tämän sukupolven saavuttamiseksi, sekä olemaan Jumalalle uskollisia ja rakastamaan lähimmäistä, missä ikinä toimimmekaan.

Harri Hakolan mukaan ”haaste on suuri”.

– Saavuttamattomia kansoja ja ihmisiä on paljon. Kuitenkin tämän sukupolven aikana on kaikki mahdollisuudet saavuttaa evankeliumilla kaikki kansanryhmät. Lähetystyö on ajankohtaista ja mahdollisuudet ovat paremmat kuin koskaan.

Myös Hakola ilotsi siitä, että striimauksen ohella Tellus-konferenssi tavoitti laajasti osanottajia myös salissa Helsingissä.

– Koronakauden päättyminen varmasti innostaa osallistumaan fyysisesti tapahtumiin, kun se on nyt mahdollista, ja samalla ihmiset osaavat liittyä nyt myös striimauksiin.

 

Tapahtumassa kuultiin puhujina myös muun muassa Juha Lehtosta, Milka Myllystä, Marko Selkomaata sekä Ruut ja Henry Monosta.

 




40/201

Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja
Tutkimus: Kutsumustyössä myös haittoja