Perjantai 16. huhtikuuta.
Nimipäivää viettää Jalo, Patrik, Patrik, Patricia

Telluksessa jaettiin kokemusta – historiallinen nettilähetystapahtuma tarjosi lähettien rehellisiä puheenvuoroja eri kohderyhmille

Kanavissa puhui useita kokeneita lähettejä. Moni koki erityisen vaikuttavana Lassi Mäkisen tekemän haastattelun, jossa Päivi Tuokkola kertoi puolisonsa Samin menettämisestä heidän yhteisellä lähetyskentällään Afrikassa.
Kanavissa puhui useita kokeneita lähettejä. Moni koki erityisen vaikuttavana Lassi Mäkisen tekemän haastattelun, jossa Päivi Tuokkola kertoi puolisonsa Samin menettämisestä heidän yhteisellä lähetyskentällään Afrikassa.

”Kiitos monipuolisesta kanavatarjonnasta. Jalat maassa ja sydän taivaassa läheteillä puheissa.” ”Sain lisää intoa lähetystyöhön. Haastattelumuotoiset kanavat olivat hyviä.”

Muun muassa tällaista palautetta tuli Tellus 2021 -lähetyskonferenssista, jonka Helsingin Saalem, Avainmedia, Fida ja IK-opisto toteuttivat 27. maaliskuuta ensimmäistä kertaa nettivälitteisenä.

 

Telluksen 12 kanavaa oli suunnattu lähettäjille, lähtijöille ja lähetystyössä oleville, ja ne käsittelivät muun muassa kutsumusta, kulttuurieroja ja lähettien perhe-elämää avoimesti ja maanläheisesti. Kanavatarjontaa täydensivät järjestöjen videot.

Kanavissa oli esillä myös seuraavan sukupolven innostaminen lähetystyöhön. Ajatus lähetystehtävän kiireellisyydestä heijastui myös Telluksen nimessä Tämän sukupolven aikana ja iltatilaisuuden puheissa.

Amerikkalaisen River Valley -seurakunnan pastori Rob Ketterling puhui yhteyden voimasta seurakunnan moottorina, ja Norjan helluntailiikkeen johtaja Øystein Gjerme korosti seurakuntien istuttamisen, elvyttämisen ja kehittämisen merkitystä.

– Iltatilaisuuden tarkoitus oli rohkaista sekä yksilöitä että herätysliikettämme tekemään asioita yhdessä. Pirstaloituminen on mielestämme helluntailiikkeen yksi suurista ongelmista ja ”yhdessä” on myös valtakunnallisesti esimerkiksi Juhannuskonferenssin teema, Helsingin Saalem-seurakunnan pastori Ari Kattainen sanoo.

Iltajuhlan ylistystä johtivat Elsa Karmitsan ryhmä Seinäjoelta, Sebastian Hautakangas ryhmineen Jyväskylästä ja LIFE-nuoret Helsingistä.

 

Ari Kattaisen mukaan mediatuotannon suuri määrä haastoi Telluksen teossa, mutta lopputulos toimi.

– Uskomattoman hienolla tavalla Avainmedia pystyi järjestämään resursseja sekä studiotuotantoon että editointiin, hän kiittelee.

– Uskon että tästä jäi käteen paljon sellaista, mitä kannattaa toteuttaa myös live-tapahtumassa ensi vuonna.

Sekä katsojia että Kattaista puhutteli kanavien rehellinen ote.

– Itselle pitkän linjan työntekijänä erityisen puhuttelevia olivat erilaisiin kutsumuskriiseihin syventyneet kanavat ja toisaalta taas uutta lähetyssukupolvea haastavat teemat. Vaikka olin etukäteen jo katsonut kanavat, Tellus-iltanakin Päivi Tuokkolan haastattelu sai silmät hikoilemaan.


Telluksen sisältöä voi katsoa osoitteessa telluskonferenssi.fi.

 

 

Ruut AhonenUUTISET