Tavoitteena miljoona kotia

Kartta kertoo, millä paikkakunnilla Hyvän Sanoman kampanjanumeroa levitetään. Täysjakelu tarkoittaa lehtien jakamista jokaiseen talouteen, kun taas osajakelu viittaa siihen, että tällä hetkellä vain osa alueen kodeista on saamassa oman lehden.
Kartta kertoo, millä paikkakunnilla Hyvän Sanoman kampanjanumeroa levitetään. Täysjakelu tarkoittaa lehtien jakamista jokaiseen talouteen, kun taas osajakelu viittaa siihen, että tällä hetkellä vain osa alueen kodeista on saamassa oman lehden.

Jos rohkeimmat visiot toteutuvat, ensi syksynä jopa miljoonan kodin postilaatikkoon kolahtaa Hyvä Sanoma -lehti. Lehtien jakelu on osa helluntaiseurakuntien itsenäisyyden juhlavuoden Parasta Suomelle -hanketta, jonka päämääränä on välittää evankeliumi kahdelle miljoonalle suomalaiselle.

 

Mukaan on lähtenyt yli 170 helluntaiseurakuntaa, ja lehtiä on tähän mennessä tilattu noin 450 000 kappaletta. Lähes puolet tavoitteesta on siis saavutettu, mutta petrattavaa on vielä.

 

Hyvä Sanoma ry:n toiminnanjohtaja Janne Lahti kertoo, että hiljattain avatulla parastasuomelle.fi-kampanjasivulla voi reaaliajassa seurata tavoitteen täyttymistä. Sivulla on myös kartta, josta voi tarkistaa oman lähialueen tilanteen.

 

Seurakunnat voivat vielä kevään aikana kasvattaa tilaustensa määrää, mutta osallistuminen on mahdollista myös yksityishenkilöille. Hintaa yhdelle lehdelle tulee 49 senttiä.

 

– Jos joku haluaa lahjoituksellaan varmistaa, että jokin tietty alue saa lehdet, se on mahdollista, Lahti sanoo.

 

Kampanja innosti yhteiskristillisyyteen

Vaikka Parasta Suomelle -hanke on helluntaiherätyksen toimijoiden hallinnoima, omiin piireihin ei tarvitse jäädä. Tämän osoittaa Oriveden esimerkki. Paikalliset helluntailaiset, vapaakirkolliset, luterilaiset ja adventistit löivät hynttyyt yhteen ja toteuttavat kampanjan yhteisvoimin.

 

Oriveden helluntaiseurakunnan vanhimmiston puheenjohtaja Hannu Pyykkönen kertoo yhteistyön alkaneen rukouksesta.

 

– Aloimme rukoilla yhdessä Orivedellä toimivien kristillisten seurakuntien puolesta jo viime vuonna, mikä loi halun siunata toisiamme ja päästä syvempään yhteyteen.

 

Tammikuun lopulla järjestetyn ekumeenisen rukousviikon ohjelmaa suunniteltiin neljän seurakunnan voimin, ja tilaisuuksien ilmapiiri sekä osallistujamäärät yllättivät järjestäjät positiivisesti. Tästä helluntailaiset rohkaistuivat kutsumaan muut mukaan myös Parasta Suomelle -kampanjaan.

 

Nyt suunnitelmissa on päästy siihen asti, että Orivedellä on päätetty järjestää etenkin lapsiperheille suunnattu Ristin maa -tapahtuma 23. syyskuuta. Paikallisesta liikuntahallista on varattu tilat, ja valmisteluun kuuluvia tehtäviä jaetaan seurakuntien kesken kunkin resurssien mukaan.

 

– Suunnitelmat ovat lähteneet hyvin käyntiin, ja vastuunkantajia on löydetty, Pyykkönen sanoo.

 

Hyvä Sanoma -lehtiä aiotaan jakaa tapahtuman alla kuutisen tuhatta.

 

Vaihtosivuilla paikallisväriä

Lehtien jako tapahtuu ympäri maata samaan aikaan, elo-syyskuun vaihteessa. Seurakuntalaisia ei tarvitse värvätä posteljooneiksi, vaan jakelu hoituu postin kautta.

Hyvän Sanoman kampanjanumeron sisältö on samankaltainen kuin lehdellä yleensä: painopisteenä on kertoa evankeliumi eri-ikäisten ihmisten kokemusten ja kertomusten kautta. Myös Suomen 100-vuotisjuhla näkyy teemoissa.

 

Kampanjaan mukaan lähteneistä seurakunnista useat kymmenet ovat halunneet hyödyntää mahdollisuuden omiin vaihtosivuihin. Tämä tarkoittaa sitä, että seurakunta tuottaa muutaman sivun sisältöä juuri heidän paikkakunnallaan jaettaviin lehtiin. Tilaan mahtuu vaikkapa seurakunnan tervehdys lukijalle, henkilöhaastattelu ja jonkin toimintamuodon esittely.

 

Orivedelle vaihtosivut toteuttaa yhteiskristillinen mediatiimi. Sisältöä työstetään vielä, mutta suunnitelmiin kuuluu muun muassa turvapaikanhakijana Orivedelle tulleen nuoren miehen haastattelu. Helluntaiseurakunnalla ja luterilaisella seurakunnalla on yhteistyöhistoriaa paikkakunnalla toimineen hätämajoituskeskuksen ajoilta.

 

 

Pyykkösen mukaan yhteiskristillinen evankeliointihanke onnistuu, kun ilmapiiri on avoin ja kaikesta pystytään keskustelemaan. Opilliset korostukset on siirretty syrjään ydinsisällön tieltä.

 

– Olemme lähteneet siitä, että meillä on yhteinen pelastussuunnitelma, jolla pääsemme taivaaseen. Sanoma saa enemmän painoarvoa, kun näytämme olevamme yhtä.

 

– Toiseksi parasta tässä on se, että kristityt löytävät toisensa. Olemme pieniä seurakuntia, mutta yhdessä meillä on hyvä tekemisen meininki, mistä saadaan helposti jatkumoa muillekin yhteisille toiminnoille.

 



Säde Loponen




51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja