Tiistai 25. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Uuno, Uno

"Tarkoitus on jatkaa liekin ylläpitämistä" - Vaasassa kasvua nuorten parissa

Vaasassa tapahtumat ja viikoittainen työ kantavat hyvää hedelmää. Nuorisotyöntekijä Nico Kamppinen eturivissä toinen oikealta. (Invited)
Vaasassa tapahtumat ja viikoittainen työ kantavat hyvää hedelmää. Nuorisotyöntekijä Nico Kamppinen eturivissä toinen oikealta. (Invited)

7.4.2024 | Anssi Tiittanen 

Näyn ytimessä on se, että nuoret ymmärtäisivät oman asemansa Kristuksessa ja että he voivat elää yhä enemmän Isän yhteydessä ja siitä käsin julistaa evankeliumia omassa elämässään, nuorisotyöntekijä Nico Kamppinen Vaasan helluntaiseurakunnasta kuvailee.  

Viime vuosina Vaasassa on koettu hyviä aikoja nuorisotyön piirissä, ja vaikutus on säteillyt koko seurakuntaan. 

Korona-ajan jälkimainingeissa vuonna 2022 Vaasassa alettiin rukoilla ja julistaa Jumalan läsnäoloa nuorten ja paikkakunnan ylle. 

– Alussa se oli vaikeaakin, ja tuntui, ettei rukous oikein virrannut, Kamppinen kertoo. 

Rukousta jatkettiin, ja hengellinen ilmapiiri alkoi hiljalleen muuttua. Keväällä 2023 seurakunta isännöi Carry the Love -kiertueen tapahtuman Vaasassa. Silloin päästiin vierailemaan myös lukiolla, jossa 17 nuorta halusi tulla uskoon ja tapahtumassa muutenkin kymmeniä nuoria halusi lähteä seuraamaan Jeesusta.

 

Kun lisäksi viime syksynä toteutettiin yhteyttä luova leiri nuorille aikuisille, Vaasan helluntaiseurakunnassa on kuluvana keväänä eletty huippuaikoja. 

– Kasvu on näkynyt niin, että lähestulkoon joka ilta on uusi nuori tutustumassa seurakuntaan. Hienointa on kuitenkin nähdä nuorten lisääntynyttä ja aitoa janoa ja nälkää Jumalan puoleen. 

Keväällä jälleen järjestetyssä nuorten CTL-tapahtumassa koettiin jo ihmeitä: kaikkiaan kaksitoista ihmistä kertoi parantuneensa erilaisista sairauksista, kuten silmän näköhäiriöstä ja vuosia piinanneesta kivusta. 

– Tarkoitus on jatkaa liekin ylläpitämistä ja näyn eteenpäin viemistä yhteisön keskellä, Nico Kamppinen kertoo. 

Ilmapiiri on levinnyt läpi seurakunnan, ja Kamppinen iloitsee myös siitä, kuinka vanhemmat ovat lähteneet rukoillen mukaan osallistumaan ja mahdollistamaan nuorten viikoittaista toimintaa ja tapahtumia. UUTISET