Tapani Sopanen Nettikonffassa: ”Yhdessä rukoilevista aviopareista vain yksi tuhannesta päätyy eroon”

Avioliitto nostettiin perjantai-illan puheenaiheeksi Nettikonffassa. 

– Uskovien parien yhteinen rukous on hämmästyttävän harvinaista. Kuitenkin vain yksi pari tuhannesta niistä, jotka rukoilevat yhdessä, päätyy eroon, Tapani Sopanen totesi suorassa Konffastudio-lähetyksessä, johon hän osallistui Keuruulla vaimonsa Marja-Liisan kanssa. 


Sopaset ovat tehneet kristillistä avioparityötä 30 vuotta. He totesivat avioliittonsa vaikeiden alkuvuosien jälkeen pitäytyneet siunaamaan toisiaan ja kieltäytymään henkilökohtaisuuksiin menemisestä edes riitatilanteissa.

– Kun tiedän ja kuulen että Mape siunaa minua, tiedän, että rakastaa minua, koska katkera ei voi siunata, Tapani Sopanen sanoi ääni murtuen.

Marja-Liisa Sopanen rohkaisi puolisoita yhteiseen rukoukseen ja kertoi myös monien jopa hengellistä työtä tekevien miesten vaimojen surreen hänelle yhteisen rukouksen puuttumista avioliitosta.

– Sanoisinkin kaikille miehille, että ole sinä se, joka ehdotat yhteistä rukousta.

 

Toisina studiovieraina olleet Vesa ja Kati Rautasaari totesivat, että kummankin rikkinäinen tausta on tuonut avioliittoon haasteita.

– Rikkinäisyys seuraa takaraivossa. Se tulee sieltä, mutta Jumala voi muuttaa asioita sitä enemmän, mitä ihmisellä on avoimuutta, Kati Rautasaari sanoi.

– Armollisuus ja anteeksianto ovat tärkeitä – ja se, että ei pengo vanhoja juttuja. 

 

Moottoripyöriä harrastavat Rautasaaret kertoivat, että riitatilanteessa Vesa lähtee moottoripyörän selkään ja ajaa rauhoittavan lenkin jonnekin.

– Sillä on ihan raamatullinen perustekin: tyhmäkin käy viisaasta, kun on hiljaa, Vesa Rautasaari veisteli.

Moottoripyörälenkin jälkeen Rautasaaret kertovat pohtivansa yhdessä Jumalan sanan lupauksia.

– Kaikki se kestää, kaikki se kärsii, Kati Rautasaari kiteytti.




51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja