Tampereen SyysStartti käynnisti lapsityön syksyn

Lasten tulisi olla aina tervetulleita seurakuntaan, lapsi- ja perhetyön pastori Tapani Varuhin (takana vas.) linjaa. Edessä Cecilia Jääskeläinen, jota pyhäkouluun meno jännitti ennen - muttei enää.
Lasten tulisi olla aina tervetulleita seurakuntaan, lapsi- ja perhetyön pastori Tapani Varuhin (takana vas.) linjaa. Edessä Cecilia Jääskeläinen, jota pyhäkouluun meno jännitti ennen - muttei enää.

Monet seurakuntien toiminnot ovat jo hyvässä vauhdissa kesätauon jälkeen. Tampereella lapsityön kausi pääsi vauhtiin koko perheen toiminnallisella Syys-Startti-tapahtumalla, joka oli järjestyksessään kolmas. Muun muassa musiikkia, tanssia ja draamaa sisältäneen aloitustilaisuuden jälkeen tarjolla oli puuhaa tikkupullan paistosta kasvomaalaukseen ja karaokesta peleihin.

 

 

Tapahtumat tutustuttavat seurakuntaan

Aino Jääskeläinen, 11, kertoo tulleensa SyysStarttiin, koska viime vuoden tapahtumassa oli niin kivaa. Sekä häntä että viisivuotiasta Cecilia-siskoa kiehtoi erityisesti kalliolaskeutumisvälineillä laskeutuminen porraskäytävässä Royal Rangers -tiimin johdolla. Helvi-siskoa, 8, kiinnosti myös askartelupiste. Tytöt ovat olleet vuosien varrella mukana useissa lasten toimintamuodoissa.

 

Mutta mikä seurakunnan toiminnassa on kaikkein kivointa?

 

– Siellä tapaa kavereita, toteavat Aino ja Helvi.

 

Lapsityöaktiivi Milka Myllysen mukaan SyysStartin kaltaisissa tapahtumissa on luontevaa päästä mukaan toimintaan kesän jälkeen, ja niissä uudempienkin on helppo tutustua lapsityöhön. SyysStartti on antoisa myös aikuisille.

 

– Tämä on sosiaalinen tapahtuma myös vanhemmille, kun koolla on paljon lapsiperheitä.

 

 

Uudistuksia lapsityössä

Syksyn myötä seurakunnassa on tapahtunut uudistuksia. Sunnuntain aamujumalanpalvelukset pyhäkouluineen ovat saaneet rinnalleen samana päivänä järjestettävät Iltakirkko-jumalanpalvelukset. Niiden yhteydessä toimii Lastenmaailma, jossa 4–11-vuotiaat puuhailevat yhteisen alkuhartauden jälkeen kiipelyseinän, sählyn, lautapelien ja askartelun parissa. Alle 4-vuotiaat vanhempineen kohtaavat Taaperoparkissa.

 

– Lasten tulisi olla aina tervetulleita seurakuntaan, ja se on ilmapiirikysymys, lapsi- ja perhetyön pastori Tapani Varuhin linjaa.

 

– Mikäli lapsi yhdessä perheensä kanssa saa tämän kokemuksen, uskoisin hänen löytävän seurakunnasta kodin myös loppuelämäkseen.

 

 

Kuoron kanssa kauppakeskukseen

Lapsityön syksyyn kuuluu muun muassa leiri, itsenäisyyspäivän tapahtuman järjestäminen ja tuhatkunta koululaista tavoittava Matka ensimmäiseen jouluun -vaellus.

 

– Olisi hienoa viedä enemmän lapsityön toimintoja eri kaupunginosiin, kouluihin ehkä keskuspuistoihin, Tapani Varuhin maalailee.

 

– Iloitsen siitä, että kuoromme vierailee syksyllä Ideapark-kauppakeskuksessa Lempäälässä. Laulutilaisuuden lisäksi vietämme iloista päivää Ideaparkissa lasten ja perheiden parissa.

 

 

Paula Erkintalo

 




51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja